Máte doma príliš veľa vlašských orechov a neviete, čo z nich upiecť alebo uvariť? Skúste si pripraviť orechové maslo, ktoré je skvelé do ovsenej a ryžovej kaše, chia pudingu alebo mugcake, ale aj do vaflí či palaciniek.
Ako pripraviť najlepšie maslo z vlašských orechov
Vlašské orechy musíte najprv opražiť, môžete to urobiť na panvici alebo ich dať na približne 10 minút do rúry a piecť pri teplote 180 °C. A potom už len rozmixujte kvalitným mixérom na krémové maslo.
Čím ochutiť maslo z vlašských orechov
Zatiaľ čo arašidové, mandľové alebo pistáciové maslo vám bude chutiť len tak, maslo z vlašských orechov môže byť trpké. Odporúčame preto pridať kokosový olej na zjemnenie a ochutiť ho napríklad čakankou alebo javorovým sirupom. Ak milujete škoricu ako my, určite ju tiež pridajte. Vo všeobecnosti platí, maslo z vlašských orechov je také dobré, aké dobré sú vaše orechy.
Ako dlho vydrží domáce maslo z vlašských orechov
V chladničke vydrží orechové maslo 2 – 3 týždne.
Maslo z vlašských orechov je zdravé
Maslo z vlašských orechov je zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Má vysoký obsah nasýtených mastných kyselín a pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi.
Maslo z vlašských orechov je vynikajúce na palacinky a pečenie
Domáce maslo z vlašských orechov môže jesť len tak, ale je vynikajúce aj v palacinkách alebo na vafliach. Môžete ho však pridať aj do pečenia, napríklad do banánového chlebíka alebo bábovky. Je výborné aj len tak s ovocím, môžete si ho natrieť napríklad na banánové alebo jablkové plátky a pripraviť si tak chutnú a zdravú desiatu pre seba alebo deti.
Ďalšie recepty z vlašských orechov:
- Fitnes tvarohová nátierka s nivou a vlašskými orechmi
- Recept na jednoduchý jablkový koláč s vlašskými orechmi
- Jednoduchý recept na zdravý pšenovník
- Jednoduchý recept na nakladaný hermelín s vlašskými orechmi
- Recept na zdravého mrkvového baránka s vlašskými orechmi
- Plnené orechy: Recept na zdravé vianočné pečivo
- Vláčny perník s orechmi na plech
Recept: Jednoduché maslo z vlašských orechov
Ingrediencie
Pokyny
- Vlašské orechy opražíme na panvici alebo v rúre pri teplote 180 °C približne 10 minút.
- Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme na jemný prášok.
- Osolíme a pridáme škoricu, javorový alebo čakankový sirup a kokosový olej.
- Rozmixujeme na krémovú konzistenciu.
Ďakujeme, že nás čítate
Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?