Recept: Lahodné maslo z vlašských orechov

Máte doma príliš veľa vlašských orechov a neviete, čo z nich upiecť alebo uvariť? Skúste si pripraviť orechové maslo, ktoré je skvelé do ovsenej a ryžovej kaše, chia pudingu alebo mugcake, ale aj do vaflí či palaciniek.

Ako pripraviť najlepšie maslo z vlašských orechov

Vlašské orechy musíte najprv opražiť, môžete to urobiť na panvici alebo ich dať na približne 10 minút do rúry a piecť pri teplote 180 °C. A potom už len rozmixujte kvalitným mixérom na krémové maslo.

Čím ochutiť maslo z vlašských orechov

Zatiaľ čo arašidové, mandľové alebo pistáciové maslo vám bude chutiť len tak, maslo z vlašských orechov môže byť trpké. Odporúčame preto pridať kokosový olej na zjemnenie a ochutiť ho napríklad čakankou alebo javorovým sirupom. Ak milujete škoricu ako my, určite ju tiež pridajte. Vo všeobecnosti platí, maslo z vlašských orechov je také dobré, aké dobré sú vaše orechy.

Skladom 4.25 €
Arašidové maslo vás naozaj prekvapí svojou hladkou konzistenciou. Je 100 % prírodné a neobsahuje žiadny pridaný cukor.
Skladom 6.65 €
Naše maslo vyrobené z hnedých prírodných nelúpaných mandlí je 100 % prírodné. Neobsahuje žiadny pridaný cukor, konzervačné látky ani iné prídavné látky.
Skladom 13.69 €
100 % prírodné maslo z pistáciových jadier vás ohromí. Má dokonalú a jemnú konzistenciu a neobsahuje žiadny pridaný cukor, konzervačné látky ani iné škodlivé prísady. Pistáciové maslo môžete použiť napríklad do kaší, k ovociu, do jogurtu alebo ako náplň do muffinov či cupcakes. Najlepšie je však len tak – na lyžičke.

Ako dlho vydrží domáce maslo z vlašských orechov

V chladničke vydrží orechové maslo 2 – 3 týždne.

Maslo z vlašských orechov je zdravé

Maslo z vlašských orechov je zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Má vysoký obsah nasýtených mastných kyselín a pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi.

Skladom 12.99 €
Naše vlašské orechy sú špeciálne zasušené tak, aby vydržali vynikajúco po celý rok a nepodľahli rýchlo žlči a horkosti.

Maslo z vlašských orechov je vynikajúce na palacinky a pečenie

Domáce maslo z vlašských orechov môže jesť len tak, ale je vynikajúce aj v palacinkách alebo na vafliach. Môžete ho však pridať aj do pečenia, napríklad do banánového chlebíka alebo bábovky. Je výborné aj len tak s ovocím, môžete si ho natrieť napríklad na banánové alebo jablkové plátky a pripraviť si tak chutnú a zdravú desiatu pre seba alebo deti.

Maslo z vlašských orechov.
Maslo z vlašských orechov.

Ďalšie recepty z vlašských orechov:

Máslo z vlašských ořechů

Recept: Jednoduché maslo z vlašských orechov

Pozberali ste tento rok veľké množstvo vlašských orechov? Skúste ich spracovať do vynikajúceho masla, ktoré vám bude chutiť v palacinkách, ale aj v jogurte.
4.78 z 9 hlasů
Čas prípravy 10 minút
Čas varenia 10 minút
Celkový čas 20 minút
Samozrejme Dezert, Nátierka
Kuchyňa vegánska, vegetariánska
Porcie 1 pohár

Ingrediencie
  

  • 500 g vlašských orechov
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 – 3 lyžičky javorového či čakankového sirupu
  • 2 lyžice kokosového oleja

Pokyny
 

  • Vlašské orechy opražíme na panvici alebo v rúre pri teplote 180 °C približne 10 minút.
  • Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme na jemný prášok.
  • Osolíme a pridáme škoricu, javorový alebo čakankový sirup a kokosový olej.
  • Rozmixujeme na krémovú konzistenciu.
Kľúčové slovo máslo z vlašských ořechů, Vlašské ořechy
Vyskúšali ste tento recept?Dajte nám vedieť ako vám chutilo!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




6 Shares
Share
Tweet
Share
Pin6