Choď späť
+ porcií
Máslo z vlašských ořechů
Vytlačiť recept
4.78 z 9 hlasů

Recept: Jednoduché maslo z vlašských orechov

Pozberali ste tento rok veľké množstvo vlašských orechov? Skúste ich spracovať do vynikajúceho masla, ktoré vám bude chutiť v palacinkách, ale aj v jogurte.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia10 minút
Celkový čas20 minút
Samozrejme: Dezert, Nátierka
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: máslo z vlašských ořechů, Vlašské ořechy
Servings: 1 pohár

Ingredience

  • 500 g vlašských orechov
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 – 3 lyžičky javorového či čakankového sirupu
  • 2 lyžice kokosového oleja

Pokyny

  • Vlašské orechy opražíme na panvici alebo v rúre pri teplote 180 °C približne 10 minút.
  • Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme na jemný prášok.
  • Osolíme a pridáme škoricu, javorový alebo čakankový sirup a kokosový olej.
  • Rozmixujeme na krémovú konzistenciu.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!