Jednoduchá bezlepková nepečená čokoládová torta bez cukru

Táto čokoládová torta patri medzi naše najobľúbenejšie recepty vôbec. Je jednoduchá, rýchlá, ale hlavne chutná. Ak máte radi čokoládové koláče, zamilujete si si aj vy. Táto torta je prirodzene vegánska a neobsahuje laktózu ani lepok. Navyše je to raw torta. Poďme sa teda pozrieť na to, ako pripraviť túto jednoduchú bezlepkovú čokoládovú tortu bez cukru.

čokoládový dort bez cukru

Čo je to raw strava a prečo podľa nej pripravovať torty?

Surová strava, teda príprava jedla v surovom stave alebo pri teplote do 42 °C, je v posledných rokoch veľmi populárna, a hoci slané recepty sa až tak neujali, sladké raw dezerty podľa raw stravy vyskúšal už asi každý. Prečo? Sú neuveriteľne jednoduché na prípravu, chutné, sýte a vyrobené len z kvalitných a zdravých surovín.

TIP: Ďalšie skvelé raw recepty nájdete TU.

Jednoduchá bezlepková čokoládová torta bez pečenia

Raw stravou označujeme recepty, ktoré nie sú tepelne upravované. Takže našu čokoládovú tortu by naše mamy a staré mamy neoznačili ako raw tortu, ale jednoducho ako nepečenú tortu. Táto čokoládová torta sa preto pripravuje len zmiešaním ingrediencií a rozmixovaním.

Naša čokoládová torta je vegánska, bezlaktózová a bezlepková

Na rozdiel od tradičných nepečených torta tá naša neobsahuje piškóty ani smotanu. Naša čokoládová torta je vegánska, a ak si vyberiete bezlepkové ovsené vločky, bude tiež vhodná pre bezlepkovú diétu (Ovsené vločky sú prirodzene bezlepkové, ale často sa spracovávajú v strojoch, ktoré prichádzajú do kontaktu s obilninami obsahujúcimi lepok).

Jednoduchá bezlepková čokoládová torta bez cukru.
Jednoduchá bezlepková čokoládová torta bez cukru.

Príprava korpusu na bezlepkovú čokoládovú tortu

Na prípravu korpus budete potrebovať datľovú pastu, ovsené vločky, obľúbené orechy (my sme použili vlašské orechy) a kokosový olej.

Najprv si ovsené vločky a orechy pomeľte na múku a datľovú pastu nakrájajte na menšie kúsky.

Datľovú pastu pastu zmiešajte s orechovou a ovsenou múkou a pridajte kokosový olej. Vypracujte lepkavé cesto, ktoré rovnomerne rozotrite (vytlačte) do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a následne ho dajte do mrazničky.

TIP: Chcete vyskúšať ďalšie recepty z ovsených vločiek? Tu je 5 tipov na skvelé recepty s vločkami.

Skladom 5.6 €
Datľová pasta je skvelá na prípravu RAW guličiek a müsli tyčiniek! Je tiež 100% prírodná! Neobsahuje žiadne konzervačné látky ani pridaný cukor, napriek tomu je poriadne sladká! Tu je chutný tip: z datľovej pasty vytvorte malé guľôčky s priemerom asi 3 cm. Potom guľôčky obaľte buď v strúhanom kokose, kakau alebo v nasekaných pistáciových jadrách. Garantujeme, že sa po nich len zapráši!
Skladom 2.78 €
Ovsené vločky sú ľahko stráviteľné a známé svojim obsahom ľahko rozpustnej vlákniny.
Skladom
12 € 10.49 €
Naturálne kešu orechy sú nepražené, nesolené a vždy čerstvé. W420 je označenie pre kvalitné kešu oriešky menšej veľkosti, ktoré sú chutné a dobre sa miešajú. Sú preto ideálne na výrobu kešu masla, kešu mlieka, ale aj raw koláčov alebo kešu syra.

Príprava náplne na nepečenú čokoládovú tortu

Kešu orechy vložte do misky a zalejte dvojnásobným množstvom vody. Nechajte ich namočené aspoň dve hodiny, ideálne cez noc. Ak nedodržiavate raw stravovanie, môžete proces urýchliť použitím horúcej vody.

Kešu orechy opláchnite a vložte ich do mixéra spolu s kokosovým mliekom, kokosovým olejom, banánmi, vanilkovým extraktom, javorovým sirupom, škoricou a kakaom.

Mixujte do hladka. Potom všetko nalejte do pripraveného korpusu a ozdobte. Na zdobenie môžete použiť naozaj čokoľvek. Vyskúšajte mrazom sušené maliny alebo jahody. Ozdobenú tortu vložte do chladničky, aby stuhla. Ak potrebujete, aby torta stuhal rýchlejšie, vložte ju do mrazničky.

Kešu.
Kešu orehy.

TIP: V našom e-shope si kúpte 1 kg balenie kešu orechov.

Na čo si dať pozor pri príprave čokoládovej torty

Ak sa obávate, že čokoládová torta nestuhne, pridajte do náplne viac kokosového oleja, ktorý pomáha pri tuhnutí. Môžete pridať aj čajovú lyžičku chia semienok.

Jednoduchá bezlepková nepečená čokoládová torta bez cukru.
Jednoduchá bezlepková nepečená čokoládová torta bez cukru.

Mohlo by vás zaujímať: Ako na správne temperovanie čokolády doma nielen na pralinky.

Ako dlho vydrží nepečená čokoládová torta v chladničke?

Raw torta vydrží 4 – 5 dní v chladničke, ak chcete predĺžiť jej trvanlivosť, tak časť torty zamrazte.

Maškrtíte radi? Ochutnajte:

Bezlepkový čokoládový dort bez cukru - raw dort

Nepečená čokoládová raw torta z kešu (vegan)

Vyskúšajte jednoduchú nepečenú čokoládovú tortu z kešu a kokosového mlieka. Je prirodzene bezlepková, vegánska a bez laktózy.
5 z 1 hlasu
Čas prípravy 20 minút
Celkový čas 20 minút
Samozrejme Dezert
Kuchyňa vegánska, vegetariánska
Porcie 0

Ingrediencie
  

Korpus

  • 1/2 hrnčeka datľovej pasty
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 1 hrnček obľúbených orechov
  • 4 lyžice kokosového oleja

Náplň

  • 2 hrnčeky kešu orechov
  • 1/2 hrnčeka kokosového mlieka
  • štipka škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 zrelé banány
  • 3 lyžice raw kokosového prášku
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 5 lyžíc kakaa

Pokyny
 

  • Ovsené vločky a orechy rozmixujeme na jemný prášok.
  • Prášok z ovsených vločiek a orechov vložíme do misy spolu so zvyšnými ingredienciami na korpus a vytvoríme lepivú zmes.
  • Zmes rovnomerne rozprestrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme na 2 hodiny stuhnúť do mrazničky.
  • Namočené kešu (bez vody) + všetky zvyšné ingrediencie na náplň dáme do mixéra a dôkladne premixujeme.
  • Vzniknutú zmes rovnomerne rozprestrieme na stuhnutý základ a vložíme do chladničky (na urýchlenie tuhnutia môžeme vložiť do mrazničky). Po stuhnutí môžeme podávať.
Kľúčové slovo čokoládový raw dort
Vyskúšali ste tento recept?Dajte nám vedieť ako vám chutilo!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

3 komentáre


  1. Recept je výborný, len v zozname ingrediencií chýba presné množstvo kakaa, tak som to nejako odhadla. Inak za mňa kľudne desať hviezdičiek! ?

    1. Dobrý deň, do torty sa nedáva čokoláda, ale čokoládová príchuť vzniká spojením ingrediencií (hlavne kakaa) 🙂

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




7 Shares
Share
Tweet
Share
Pin7