Polievky, ktoré zahrejú: 5 skvelých receptov

Polievky sú dôležitou súčasťou každodenného jedálnička, zasýtia a zahrejú a zároveň podporujú správne trávenie. Ak chcete vyskúšať nové recepty a uvariť skvelú a zdravú polievku, pozrite si naše tipy na polievky, ktoré si určite zamilujete.

Prečo jesť polievky

Naša strava je kľúčová pre správne fungovanie tela a zdravé polievky majú mnoho benefitov pre naše zdravie.

Zlepšenie trávenia

Polievky majú priaznivé účinky na trávenie. Tráviaci trakt je jedným z najdôležitejších systémov tela. Okrem toho, že nám strava poskytuje energiu a živiny, zohráva kľúčovú úlohu aj pri podpore imunitného systému.

Trávenie sa začína v žalúdku, a ak potrava nie je správne strávená, môžu sa prejaviť črevné problémy. Práve tu sú polievky ideálnym pomocníkom, pretože pomáhajú naštartovať naše trávenie a prispievajú k správnemu fungovaniu čriev.

TIP: Vyskúšajte našu polievku z červenej šošovice, ktorá je vďaka vysokému obsahu vlákniny vhodná pre črevá.

Polievky sú vhodné pre každého

Polievky sú ľahké a jednoducho stráviteľné, preto sú vhodné pre ľudí, ktorí majú tráviace problémy alebo zníženú chuť do jedla. Ak ste po operácii alebo ste chorí a máte prirodzene znížený príjem potravy, polievky vám dodajú potrebné tekutiny a živiny.

Zdroj tekutín

Niektorí ľudia majú problémy s dodržiavaním príjmu tekutín. Polievky sú preto výborným zdrojom tekutín, ktoré sú dôležité pre pitný režim a hydratáciu organizmu.

Príjem živín a vitamínov

Polievky sú bohaté na vitamíny a minerály, ktoré pomáhajú udržiavať naše telo zdravé a plné energie. Zeleninové polievky sú bohaté na vitamíny A a C, ktoré posilňujú imunitný systém a pomáhajú chrániť naše telo pred chorobami.

Mäsové polievky vynikajúcim zdrojom železa, ktoré pomáha telu prenášať kyslík a udržiavať energiu.

Polévka z červené čočky

Polievky a chudnutie

Každý z nás chce občas zhodiť pár kíl, aby sa cítil dobre vo svojom tele. Chudnutie je tiež príležitosťou na zlepšenie stravy a fyzickej kondície. Polievky dokážu úžasne zasýtiť a zároveň dodať telu dostatok živín a vitamínov. Ak ich na záver pokvapkáte bio olivovým olejom, zasýtia vás ešte lepšie. Zaraďte zdravé polievky do svojho jedálnička a vyskúšajte naše obľúbené recepty.

Olivový olej z výliskov Natural 1000 ml

Olivový olej z výliskov Natural 1000 ml

Nedostupné
Kvalitný olivový olej lisovaný z výliskov.

TIP: Ak vás zaujíma chudnutie, môžete si prečítať článok o keto diéte.

5 tipov na skvelé a zdravé polievky:

Pripravili sme pre vás niekoľko našich obľúbených polievok, ktoré nielen skvele chutia, ale sú aj zdravé a plné živín. Skúste si uvariť niektorý z našich receptov a uvidíte, že si polievky zamilujete.

1. Zdravá cícerová krémová polievka s kukuricou (vegánska)

Obľúbená cícerová polievka je jednoduchá a rýchla na prípravu. Cícer je dobrým zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité na udržanie a budovanie svalovej hmoty. Obsahuje aj veľké množstvo vlákniny, ktorá je dobrá pre správne fungovanie čriev.

Cizrnová polévka

2. Paradajková polievka z pečených čerstvých paradajok (vegánska)

Talianska kuchyňa je jednou z najobľúbenejších na svete a paradajky sú základom väčšiny talianskych receptov. Ak máte v záhrade veľkú úrodu paradajok a neviete, čo s nimi, vyskúšajte tento chutný recept na paradajkovú polievku. Paradajková polievka je veľmi sýta a môže sa podávať ako hlavné jedlo.

Polévka z pečených rajčat

3. Vegánska tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Krémová kokosovo-zázvorová tekvicová polievka je ideálna na jeseň, keď prichádza úroda tekvíc. Kokosové mlieko dodáva polievke sladkú chuť a dokonale dopĺňa výraznejšiu zázvorovú chuť. Táto jesenná polievka je plná vitamínov a úžasne zasýti.

4. Vegánska hrachová polievka s kešu orechami

Obľúbená zdravá hrášková polievka s kešu orechmi je plná vlákniny a bielkovín. Je vhodná pre všetkých ľudí s laktózovou intoleranciou, pretože kešu orechy sú skvelou náhradou klasickej smotany. Hrášok je strukovina s vysokým obsahom bielkovín a kešu orechy obsahujú okrem bielkovín aj zdravé tuky. Vďaka tomu je hrášková polievka chutnejšia, krémovejšia a bohatšia.

Hrášková polévka s kešu

5. Polievka z červenej šošovice

Recept na polievku z červenej šošovice môžete použiť v lete aj v zime. Je jednoduchá na prípravu. Ak pridáte trochu čili, v zime vás príjemne zahreje. Šošovica je ľahko stráviteľná a obsahuje veľa rozpustnej vlákniny, ktorá postupne uvoľňuje sacharidy, takže nespôsobuje prudké zvýšenie hladiny cukru v krvi a vy sa dlhšie cítite sýti.

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

1 Shares
Share
Tweet
Share
Pin1