Jednoduché domáce tahini – lepšie ako z obchodu

Tahini pasta sa používa na výrobu hummusu, do šalátov, ale aj do polievok. Dá sa kúpiť v špecializovaných obchodoch, ale môžete si ju ľahko vyrobiť aj doma. Domáca tahini pasta je veľmi jednoduchá, ak máte doma kvalitný mixér a trochu trpezlivosti.

Čo je tahini?

Tahini je sezamová pasta alebo krém vyrobený zo sezamových semienok. Zvyčajne sa vyrába z bielych pražených sezamových semienok. Používa sa najmä v stredomorskej a blízkovýchodnej kuchyni. Má rovnakú konzistenciu ako orechové maslá a je vegánska a prirodzene bezlepková.

TIP: Ak máte chuť na sladké, môžete si kúpiť moruše, ktoré sú plné bielkovín, železa, vitamínu C, vlákniny, vápnika a antioxidantov.

Prečo si vyrobiť tahini doma?

Tahini kupované v obchode je často dosť horké a oveľa drahšie ako to, ktoré si vyrobíte sami. Môžete si tiež vyrobiť menšie množstvo a kontrolovať si, koľko oleja do tahini pridáte.

Skladom 7.01 €
„Sezamové semienka sú v našej kuchyni nenahraditeľné! Aj keď sú to semienka, majú jemnú orechovú chuť. Tá sa ešte zvýrazní, keď sú semienka opražené. V Ázii sa sezam odjakživa používal ako najbežnejšie „korenie“. Skúste si nimi posypať obľúbený domáci chlieb, pripraviť domáce sezamové maslo alebo lahodnú sezamovú pastu tahini – sú skvelé na dochutenie akéhokoľvek jedla!“
Olivový olej z výliskov Natural 1000 ml

Olivový olej z výliskov Natural 1000 ml

Nedostupné
Kvalitný olivový olej lisovaný z výliskov.
Skladom 3.25 €
Cizrna neboli hrách římský má chuť velice podobnou oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje významné množství vlákniny, bílkovin a kyseliny listové. Jistě jste již ochutnali nejznámější pomazánku z cizrny – hummus. Nebo ne? Dáme Vám TIP: vytvořte si doma pomazánku z cizrny a přidejte do ní trochu rozdrceného česneku, chilli a sezamových semínek. Tato kombinace je výtečná!

Ako dlho vydrží tahini v chladničke?

Môžete ho skladovať dlhšie ako jeden mesiac.

TIP: Vyskúšajte domáci tekvicový hummus s pastou tahini, ktorý vám bude chutiť.

Ako pripraviť dokonalé tahini?

Najskôr si musíte opražiť sezamové semienka na suchej panvici. Táto časť je asi najnáročnejšia, pretože ich nesmiete spáliť, ale nesmiete ich ani pražiť príliš krátko, inak neuvoľnia olej a budete to musieť doháňať sezamovým olejom.

Výborné domáce tahini.
Lahodné domáce tahini.
Recept na domácí tahini

Tahini recept: domáca výroba

Chcete si vyrobiť domáci hummus, ale nemáte doma tahini? Skúste si ho vyrobiť.
5 z 1 hlasu
Čas prípravy 10 minút
Celkový čas 10 minút
Porcie 0

Ingrediencie
  

  • 1 šálka sezamových semienok
  • 4 – 8 lyžíc sezamového oleja

Pokyny
 

  • Opražte sezamové semienka na suchej panvici a nechajte ich vychladnúť.
  • Rozmixujte sezamové semienka na jemný prášok, osoľte a pridajte 2 – 3 polievkové lyžice oleja.
  • Mixujte a pridávajte olej, kým nedosiahnete požadovanú krémovú konzistenciu.
Kľúčové slovo domácí tahini, tahini
Vyskúšali ste tento recept?Dajte nám vedieť ako vám chutilo!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

1 komentár


  1. Vyskúšala som aj nelúpané sezamové semienka a oboje sú výborné… Z toho nelúpaného som robila baba ganoush, a keďže som už nemala sezamový olej, použila som t vlašských orechov… Bolo to celé také jemne orieškové… Odteraz už tahini nekupujem..!!!!

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




9 Shares
Share
Tweet
Share
Pin9