Recept: Domáca vegánska banánová zmrzlina bez cukru

Neviete, čo robiť s čiernymi prezretými banánmi? Pripravte si domácu zdravú banánovú zmrzlinu bez zmrzlinovača len z 2 ingrediencií. Máme pre vás úplne jednoduchý recept, na ktorý potrebujete len prezreté banány a arašidové maslo. Je bez cukru, vegánska, zdravá a úplne triviálna na prípravu. Poďme sa teda pozrieť na to, ako si pripraviť domácu banánovú zmrzlinu.

Banánová zmrzlina: Rýchly recept na banánovú zmrzlinu.
Banánová zmrzlina.

Ako vybrať vhodné banány na domácu zmrzlinu bez cukru

Ak chcete, aby bola vaša zmrzlina naozaj sladká a bez pridaného cukru, vyberte si banány, ktoré sú strakaté alebo úplne čierne. Čím sú banány zrelšie, tým viac cukru obsahujú. Zelené banány sú na zmrzlinu úplne nevhodné.

Banánová zmrzlina: Na ako dlho sa majú banány zamraziť?

Banány vložte do mrazničky aspoň na 6 hodín. Najlepšie je nechať ich tam cez noc. My ich dávame do mrazničky vždy, keď sú príliš zrelé, aby sme mali vždy poruke zásobu mrazených banánov, keď dostaneme chuť na zmrzlinu.

Prezreté banány recepty.
Prezreté banány môžete použiť na výrobu zmrzliny.

Aké orechové maslo použiť

My máme najradšej arašidové maslo, ale výborné je aj kešu maslo alebo lieskovoorieškové maslo. V prípade lieskovoorieškového masla môžete pridať aj kakao a pripravíte si domácu nutellovú zmrzlinu.

Maslo z nelúpaných mandlí má krásnu farbu.
Môžete použiť aj mandľové maslo.

Hľadáte tie najchutnejšie orechové maslá? V e-shope máme v ponuke arašidové, pistáciové alebo dokonca mandľové maslo.

Skladom 4.25 €
Arašidové maslo vás naozaj prekvapí svojou hladkou konzistenciou. Je 100 % prírodné a neobsahuje žiadny pridaný cukor.
Skladom 13.69 €
100 % prírodné maslo z pistáciových jadier vás ohromí. Má dokonalú a jemnú konzistenciu a neobsahuje žiadny pridaný cukor, konzervačné látky ani iné škodlivé prísady. Pistáciové maslo môžete použiť napríklad do kaší, k ovociu, do jogurtu alebo ako náplň do muffinov či cupcakes. Najlepšie je však len tak – na lyžičke.
Skladom 6.65 €
Naše maslo vyrobené z hnedých prírodných nelúpaných mandlí je 100 % prírodné. Neobsahuje žiadny pridaný cukor, konzervačné látky ani iné prídavné látky.

Ak milujete arašidové maslo aspoň tak ako my, je nám jasné, že si radšej kúpite 1 kg balenie arašidového masla, niektorí gurmáni si možno kúpia aj 5 kg balenie arašidového masla do zásoby. Zatiaľ však máme arašidové maslo v 300 g a 1 kg baleniach, takže budete musieť do košíka vložiť viac balení, aby ste získali celkové požadované množstvo.

Výroba domácej zmrzliny: Ako dosiahnuť ideálnu konzistenciu

Pri mixovaní mrazených banánov s orechovým maslom sa banány zahrejú a výsledná konzistencia bude tekutejšia, než by ste pravdepodobne chceli. Existuje však jednoduché riešenie! Stačí dať zmes na 2 – 3 hodiny do mrazničky a máte dokonalú konzistenciu zmrzliny. Pozor, nikdy ju tam nenechávajte dlhšie, potom by ste namiesto zmrzliny mali betón.

Banánová zmrzlina recept: Výroba domácej zmrzliny. Ako na správnu konzistenciu.

Ako si vyrobiť domácu banánovú zmrzlinu bez zmrzlinovača

Výroba banánovej zmrzliny je mimoriadne jednoduchá. Nakrájajte aspoň 4 čierne banány na kolieska a dajte ich cez noc zamraziť. Potom ich vložte do mixéra a rozmixujte s dvoma lyžicami arašidového masla. Ak je výsledná konzistencia príliš tekutá, dajte zmrzlinu ešte zmraziť na ďalšie 2 – 3 hodiny. Nikdy ju tam však nenechávajte príliš dlho.

Ako pripraviť detskú banánovú zmrzlinu?

Tento recept je vhodný pre deti, takže pri jeho výrobe nemusíte vôbec nič meniť a stačí postupovať podľa klasického receptu.

Čím zmrzlinu ochutiť

Ak chcete trochu experimentovať, môžete do zmrzliny pridať jednu polievkovú lyžicu vanilkového extraktu alebo škorice. Máte radi čokoládovú zmrzlinu? Pridajte 2 polievkové lyžice kakaa a budete mať domácu čokoládovú zmrzlinu. Pre milovníkov čokolády môžete nakrájať kvalitnú čokoládu a vmiešať ju do zmrzliny po zmiešaní banánov s arašidovým maslom.

TIP: Recept na vláčne banánové brownies s mangom.

FAQ – Najčastejšie otázky

Ako vyrobiť banánový nanuk?

Postup pri výrobe banánového nanuku je rovnaký. Po rozmixovaní dáte zmes do formičiek na nanuky a dáte zmraziť.

Čo sa dáva do zmrzliny?

Do domácej zmrzliny z banánov sa dávajú len banány a arašidové maslo.

Čo ďalšie vyrobiť z prezretých banánov?

Prezreté banány môžete použiť na výrobu domácej smoothie misky, banánového chlebíka alebo mugcaku.

Veganská domácí banánová zmrzlina bez cukru

Recept: Domáca banánová zmrzlina bez zmrzlinovača

Už ste si skúsili doma vyrobiť zmrzlinu? Nemáte však doma zmrzlinovač? Nevadí, pri prípave tohto receptu potrebujete len dve ingrediencie, a to mixér a mrazničku.
5 z 1 hlasu
Čas prípravy 5 minút
Celkový čas 5 minút
Samozrejme Dezert
Kuchyňa talianska
Porcie 4 porcie

Ingrediencie
  

Pokyny
 

  • Banány nakrájajte na kolieska a dajte do uzatvárateľnej nádoby.
  • Vložte nádobu s banánmi do mrazničky a nechajte ich úplne zmraziť (ideálne cez noc).
  • Rozmixujte banány s arašidovým maslom.
  • Podľa konzistencie podávajte alebo dajte ešte do mrazničky na 2 – 3 hodiny.
  • Podávajte samotné alebo s lístkami mäty.
Kľúčové slovo domáca zmrzlina, veganská zmrzlina
Vyskúšali ste tento recept?Dajte nám vedieť ako vám chutilo!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




4 Shares
Share
Tweet
Share
Pin4