Zdravé domáce snickers – lepšie ako kupované

Keď som ochutnala tieto zdravé domáce Snickers, moje prvé slová boli: „Bože, mňam, to je vážne dobré!“ Môj manžel najprv neveril, že ich takto chválim, ale keď ochutnal, musel uznať, že sú naozaj vynikajúce. Odvtedy na ne chodil hádam každú hodinu a celú várku sme zjedli počas dvoch dní.

Tieto snickers sú lepšie ako kupované, zdravé, bezlepkové a s vegánskou čokoládou môžete pripraviť aj bezlaktózovú verziu.

Domáce snickers tyčinky.
Domáce snickers tyčinky.

Z čoho sú klasické tyčinky snickers?

Klasické Snickers sú populárne čokoládové tyčinky vyrábané spoločnosťou Mars, Incorporated. Skladajú sa z vrstvy nugátu, karamelu a pražených arašidov, ktoré sú obalené v mliečnej čokoláde. Vďaka kombinácii sladkej a slanej chuti a zaujímavej textúry patria Snickers medzi najpredávanejšie čokoládové tyčiniky na svete.

Tyčinka bola prvýkrát uvedená na trh v roku 1930 a názov Snickers dostala podľa obľúbeného koňa rodiny Mars. Dnes nájdete Snickers v rôznych verziách, napríklad s arašidovým maslom, bez cukru alebo v menších snack verziách.

Nedostupné 4.3 €
Mandľová múka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternatívou bežných obilných múk. Vo veľkom sa používa pri low-carb, paleo a keto diéte na prípravu koláčov, palaciniek, chleba alebo pizze. Biela mandľová múka sa vyrába z blanšírovaných mandlí.
Skladom 4.5 €
Arašidové maslo vás naozaj prekvapí svojou hladkou konzistenciou. Je 100 % prírodné a neobsahuje žiadny pridaný cukor.
Vanilkový lusk Bourbon Madagaskar 2ks

Vanilkový lusk Bourbon Madagaskar 2ks

Nedostupné
Celé vanilkové struky s veľkosťou 15 – 20 cm majú bohaté využitie predovšetkým pri príprave sladkých jedál, ako sú múčniky, pečivo alebo rôzne krémy. Oceníte ich aj pri výrobe kvalitnej čokolády, zmrzliny, domáceho vanilkového cukru, extraktu alebo vanilkovej soli.

Z čoho sú naše zdravé domáce snickers tyčinky?

Naše zdravé domáce Snickers tyčinky obsahujú len pár ingrediencií. Základ tvorí cesto z mandľovej múky, kokosového oleja a javorového sirupu.

Namiesto karamelu používame datle Medjool, ktoré sú prirodzene sladké, bohaté na vlákninu a minerály, ako je draslík. Datle rozmixujeme spolu s arašidovým maslom a vanilkovým extraktom. Nakoniec tyčinky obalíme v rozpustenej horkej čokoláde. Práve tu prichádza do hry náš tajný tip – čokoláda Callebaut, o ktorej si povieme viac nižšie.

Arašidové maslo ako základ

Vedeli ste, že z arašidov si ľahko vyrobíte domáce arašidové maslo, ktoré potom využijete na množstvo spôsobov? Stačí kvalitné arašidy a dobrý mixér. Hodí sa na pečivo, do kaší, smoothie alebo ako prísada pri pečení dezertov. Výborne doplní aj slané jedlá, napríklad omáčky, dipy alebo marinády. Môžete ho tiež použiť ako rýchlu a výživnú desiatu v kombinácii s ovocím či jogurtom.

TIP: Máte radi arašidy a orechové maslá? Potom si kúpte rovno lahodné arašidové maslo v 1 kg balení, ktoré môžete využiť na zdobenie torty, do zálievok alebo jednoducho len tak.

Tyčinky snickers v zdravšej verzii.
Tyčinky snickers v zdravšej verzii.

Prečo namiesto karamelu používame datle

Tradičný karamel je síce chuťovo lákavý, ale obsahuje veľa rafinovaného cukru, ktorý nášmu telu neprináša nič prospešné. Datle sú skvelou prírodnou alternatívou, pretože nielenže dodávajú sladkú chuť, ale aj veľa vlákniny, ktorá podporuje trávenie, a antioxidantov, ktoré bojujú proti voľným radikálom.

Navyše obsahujú minerály, ako sú draslík a horčík, ktoré podporujú zdravie srdca a správnu funkciu svalov.

Skladom 6.7 €
Medjool je špeciálna odroda čerstvých datlí. V porovnaní s tradičnými datľami sú oveľa väčšie a šťavnatejšie.
Vegánska belgická mliečna čokoláda bez mlieka 250 g

Vegánska belgická mliečna čokoláda bez mlieka 250 g

Nedostupné
Vegánska belgická čokoláda, prvá mliečna rastlinná čokoláda bez mlieka od slávneho belgického výrobcu Callebaut. Namiesto mlieka sa používa 100 % rastlinná alternatíva: Chufa. Chuť je vynikajúca a dokonca prekonáva aj tradičné mliečne čokolády.
Skladom 8.5 €
Ikonická belgická horká čokoláda v podobe zrniečok od slávneho výrobcu čokolády Callebaut. Má bohatú kakaovú, horkosladkú chuť. Uplatnenie nájde na maškrtenie, ale aj ako kvalitná prísada pri varení a pečení.

Prečo je najlepšie použiť čokoládu Callebaut?

Keď ide o čokoládu, nič neprekoná Callebaut. Táto belgická čokoláda sa vyrába z prvotriednych kakaových bôbov a už viac ako 100 rokov je obľúbenou voľbou čokolatiérov na celom svete. Preslávila sa svojou jemnou, vyváženou chuťou a stabilnou, vysokou kvalitou.

V ponuke majú aj vegánsku verziu či čokoládu bez cukru. My sme nakoniec zvolili horkú čokoládu, pretože sa lepšie rozpúšťa než čokoláda bez cukru a trochu cukru nám v menšej miere neuškodí.

FAQ – Najčastejšie otázky

Môžem použiť iné orechy namiesto arašidov?

Áno, môžete, ale výsledná chuť bude trochu iná. Skvelou voľbou sú napríklad pekanové orechy, ktoré dodajú tyčinkám jemnú, maslovú chuť.

Aké orechové maslo použiť namiesto arašidového masla?

Výborne poslúži napríklad mandľové maslo alebo lieskovoorieškové maslo. Obe dodajú tyčinkám jemnú, prirodzene sladkastú chuť.

Môžem snickers zmraziť?

Áno, môžete ich bez problémov zmraziť. V mrazničke vydržia približne 2 mesiace.

Recept na domáce snickers.

Zdravé domáce snickers – lepšie ako kupované

Tieto snickers sú lepšie ako kupované, sú zdravé, bezlepkové, a ak máte vegánsku čokoládu, môžete si pripraviť aj bezlaktózovú verziu.
Čas prípravy 10 minút
Čas varenia 20 minút
Celkový čas 1 hodina
Porcie 6 ks

Ingrediencie
  

  • 1 a ½ hrnčeka mandľovej múky
  • 3 PL kokosového oleja (tekutého, možno trochu ohriať)
  • 2 PL javorového sirupu alebo medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnček vykôstkovaných datlí Medjool (namočených v horúcej vode na 10 minút)
  • 2 PL arašidového masla
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnčeka pražených arašidov
  • 1 a ⅓ hrnčeka čokoládových kôstok (horká čokoláda)
  • 2 ČL kokosového oleja

Pokyny
 

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite formu olejom alebo ju vystlite papierom na pečenie, ideálne na banánový chlieb.
  • V miske zmiešajte mandľovú múku, javorový sirup, vanilkový extrakt a kokosový olej. Cesto pevne vtlačte do pripravenej formy a vytvorte rovnomernú vrstvu.
  • Pečte 20 minút a potom nechajte cesto úplne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte karamelovú vrstvu – namočené datle a arašidové maslo rozmixujte v mixéri, až vznikne hladká zmes.
  • Na vychladnutú vrstvu cesta rozotrite karamel a posypte arašidmi, ktoré jemne vtlačte.
  • Dajte na 30 minút do mrazničky.
  • Medzitým rozpustite čokoládové kúsky s kokosovým olejom nad parným kúpeľom.
  • Vyberte z mrazničky, nakrájajte na rovnomerné tyčinky, každú potrite čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť v chladničke.
Vyskúšali ste tento recept?Dajte nám vedieť ako vám chutilo!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




0 Shares
Share
Tweet
Share
Pin