Choď späť
+ porcií

Zdravé domáce snickers – lepšie ako kupované

Tieto snickers sú lepšie ako kupované, sú zdravé, bezlepkové, a ak máte vegánsku čokoládu, môžete si pripraviť aj bezlaktózovú verziu.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas1 hodina
Servings: 6 ks

Ingredience

  • 1 a ½ hrnčeka mandľovej múky
  • 3 PL kokosového oleja (tekutého, možno trochu ohriať)
  • 2 PL javorového sirupu alebo medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnček vykôstkovaných datlí Medjool (namočených v horúcej vode na 10 minút)
  • 2 PL arašidového masla
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnčeka pražených arašidov
  • 1 a ⅓ hrnčeka čokoládových kôstok (horká čokoláda)
  • 2 ČL kokosového oleja

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite formu olejom alebo ju vystlite papierom na pečenie, ideálne na banánový chlieb.
  • V miske zmiešajte mandľovú múku, javorový sirup, vanilkový extrakt a kokosový olej. Cesto pevne vtlačte do pripravenej formy a vytvorte rovnomernú vrstvu.
  • Pečte 20 minút a potom nechajte cesto úplne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte karamelovú vrstvu – namočené datle a arašidové maslo rozmixujte v mixéri, až vznikne hladká zmes.
  • Na vychladnutú vrstvu cesta rozotrite karamel a posypte arašidmi, ktoré jemne vtlačte.
  • Dajte na 30 minút do mrazničky.
  • Medzitým rozpustite čokoládové kúsky s kokosovým olejom nad parným kúpeľom.
  • Vyberte z mrazničky, nakrájajte na rovnomerné tyčinky, každú potrite čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť v chladničke.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!