Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite formu olejom alebo ju vystlite papierom na pečenie, ideálne na banánový chlieb.
V miske zmiešajte mandľovú múku, javorový sirup, vanilkový extrakt a kokosový olej. Cesto pevne vtlačte do pripravenej formy a vytvorte rovnomernú vrstvu.
Pečte 20 minút a potom nechajte cesto úplne vychladnúť.
Medzitým si pripravte karamelovú vrstvu – namočené datle a arašidové maslo rozmixujte v mixéri, až vznikne hladká zmes.
Na vychladnutú vrstvu cesta rozotrite karamel a posypte arašidmi, ktoré jemne vtlačte.
Dajte na 30 minút do mrazničky.
Medzitým rozpustite čokoládové kúsky s kokosovým olejom nad parným kúpeľom.
Vyberte z mrazničky, nakrájajte na rovnomerné tyčinky, každú potrite čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť v chladničke.