Ochutnajte exotiku: Margot rezy s kyslou smotanou



Máte radi nádych exotiky? Presne taký zážitok ponúkajú naše margot rezy s kyslou smotanou. Nejde o obyčajný koláč. Zapečený puding sa spája s jemne kyslou smotanou a čokoládou Margot, čím vzniká kombinácia, ktorej sa ťažko odoláva. Navyše ide o jednoduchý recept, na ktorom sa nedá nič pokaziť.

Čo sú margot rezy s kyslou smotanou

Ešte margot rezy s kyslou smotanou nepoznáte? Ide o klasický nadýchaný koláč na plech, do ktorého sa ešte pred upečením naleje uvarený vanilkový a čokoládový puding, ktoré sa počas pečenia pekne zapracujú do cesta. Keď koláč vychladne, potrie sa kyslou smotanou, ktorá mu dodá jemnú kyslosť a osviežujúci nádych. Ako čerešnička na torte sa na vrch nastrúha čokoláda Margot, ktorú pozná každý. Vďaka nej získajú rezy exotický nádych kokosu a rumu.

TIP: Čím vylepšiť margot rezy s kyslou smotanou? Okrem čokolády Margot pridajte na vrch aj orechové sypanie – skvele sa hodia vlašské alebo pekanové orechy.

Margot rezy s kyslou smotanou.
Margot rezy s kyslou smotanou.

Ako upiecť margot rezy s kyslou smotanou

Aj keď sa môžu margot rezy s kyslou smotanou na prvý pohľad zdať ako luxusný múčnik, ich príprava je prekvapivo jednoduchá. Stačí si pripraviť cesto, puding, kyslú smotanu a čokoládu Margot – alebo rovno dve, keby ste tú prvú zjedli.

Príprava cesta na margot rezy s kyslou smotanou

Najprv si pripravíte väčšiu misu a oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte sneh a žĺtky vyšľahajte s cukrom do krémovej peny, aby cesto bolo nadýchané a jemné. Postupne pridávajte za stáleho šľahania olej, ktorý dodá cestu vláčnosť. Do tohto základu cesta pridávajte postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva a mliekom, až vznikne hladké, polotekuté cesto. Na záver opatrne pridajte sneh a nasekané vlašské orechy. Cesto nalejte na plech pripravený na pečenie.

Skladom 6.2 €
Strúhaný kokos bez cukru, ktorý je vďaka vysokému obsahu tuku ideálny na pečenie. Hoci nie je nijako sladený, vďaka vysokej kvalite kokosu je plný chuti a prirodzene sladký. Jemne strúhaný kokos je nepostrádateľný pri vianočnom pečení a je skvelý na prípravu domáceho kokosového mlieka, masla a raffaelu.
Skladom 23.3 €
Naše prírodné pekanové orechy sú najvyššej kvality, majú nádhernú vôňu a maslovo sladkú chuť. Sú vynikajúce samotné, v müsli, ale môžete ich vyskúšať pridať aj do šalátov alebo si z nich pripraviť domáce pekanové orechové maslo.
Skladom 4.1 €
Vyhnite sa bielemu rafinovanému cukru! Namiesto neho používajte prírodný trstinový cukor, ktorý chutí oveľa lepšie! Oslaďte si život naším svetlým trstinovým cukrom!

Top recepty z tvarohu: 14 tipov na najlepšie tvarohové dezerty.

Pudingová mozaika

Podľa návodu pripravte vanilkový a čokoládový puding, ktoré po uvarení ešte teplé nalejte na cesto. Odporúčame ich na cesto naliať rôznymi smermi, aby vznikla krásna mozaika. Nebojte sa puding liať pokojne z väčšej výšky, aby sa dostal aj hlbšie do cesta. Potom dajte piecť do predhriatej rúry na 30 minút.

TIP: Tvarohový koláč na plech so sušeným mangom.

Margot rezy s kyslou smotanou.
Margot rezy s kyslou smotanou.

Margot ozdobenie

Neboli by to Margot rezy bez obľúbenej čokoládovej tyčinky Margot. Na upečený a mierne teplý koláč rozotrite kyslú smotanu vyšľahanú s citrónovou šťavou, vanilkovým extraktom a troškou cukru. Vďaka tomu sa vrchná vrstva krásne vsiakne a dodá múčniku príjemne sviežu, jemne kyslastú chuť. Nakoniec na vrch nasypte nastrúhanú čokoládu Margot. Pridať podľa chuti môžete napríklad kokos alebo orechy.

TIP: Zdravé luxusné Míša rezy na plech.

Margot rezy s kyslou smotanou

Máte radi exotiku? Presne taký zážitok ponúkajú naše margot rezy s kyslou smotanou. Nie je to len obyčajný koláč – zapečený puding v spojení s jemne kyslou smotanou a čokoládou Margot je úplne neodolateľný.
Čas prípravy 30 minút
Čas varenia 30 minút
Celkový čas 1 hodina
Samozrejme Dezert
Kuchyňa česká
Porcie 1 plech

Ingrediencie
  

Cesto

  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g trstinového cukru (alebo iného sladidla)
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 kypriaci prášok

Puding

  • 1 vanilkový puding
  • 2 PL kakaa pridajte do polovice pudingu
  • 500 ml mlieka

Zdobenie

  • 500 ml kyslej smotany
  • citrónová šťava
  • čakankový sirup (podľa chuti)
  • 2 tyčinky Margot (nastrúhané)

Pokyny
 

  • V mise vyšľahajte bielky do snehu.
  • Žĺtky v druhej mise vyšľahajte s cukrom do krémovej peny.
  • K žĺtkom pridajte olej a postupne vmiešajte múku, mlieko a kypriaci prášok, až vznikne hladké cesto.
  • Cesto nalejte na vymastený plech.
  • Podľa návodu pripravte puding. Polovicu nalejte na neupečené cesto a do zvyšnej polovice pridajte kakao, potom ju nalejte na cesto tak, aby vznikla farebná mozaika.
  • Pečte v predhriatej rúre 30 až 40 minút na 200 °C.
  • Nechajte koláč trochu vychladnúť, keď bude ešte mierne teplý, rozotrite na povrch pripravenú kyslú smotanu a posypte nastrúhanou čokoládou Margot.
Kľúčové slovo margot rezy, margot rezy s kyslou smotanou
Vyskúšali ste tento recept?Dajte nám vedieť ako vám chutilo!

FAQ – Najčastejšie otázky

Môžeme použiť aj iný druh múky ako polohrubú?

Áno, môžete použiť aj hladkú múku namiesto polohrubej. Koláč môže byť o niečo hutnejší, ale stále chutný. Hrubú múku však radšej nepoužívajte, pretože cesto by nemalo jemnú a nadýchanú štruktúru.

Ako spoznáme, že sú margot rezy s kyslou smotanou správne upečené?

Správne upečené margot rezy s kyslou smotanou spoznáte podľa niekoľkých znakov. Po prvé, klasický test so špajdľou. Zapichnite ju doprostred cesta, ak bude čistá, koláč je upečený. Po druhé, vzhľadom na puding v ceste sa povrch môže javiť trochu vlhký, preto sa sústreďte hlavne na okraje, ktoré by mali byť spevnené a jemne zlatisté.

Môžeme použiť inú čokoládu ako Margot?

Áno, môžete použiť aj inú čokoládu, napríklad mliečnu alebo horkú. Margot je však špeciálna tým, že obsahuje oriešky a jemnú rumovú arómu, ktoré koláču dodávajú charakteristickú chuť. Ak chcete napodobniť tento efekt, pridajte do koláča trochu nasekaných orechov.

Ako Margot rezy s kyslou smotanou skladovať, aby zostali vláčne?

Margot rezy s kyslou smotanou skladujte v uzavretej nádobe alebo prikryté potravinovou fóliou v chladničke. Takto zostanú vláčne a čerstvé približne 2 až 3 dni.

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




0 Shares
Share
Tweet
Share
Pin