Máte radi exotiku? Presne taký zážitok ponúkajú naše margot rezy s kyslou smotanou. Nie je to len obyčajný koláč – zapečený puding v spojení s jemne kyslou smotanou a čokoládou Margot je úplne neodolateľný.
Čas prípravy30 minútmin
Čas varenia30 minútmin
Celkový čas1 hodinahr
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: margot rezy, margot rezy s kyslou smotanou
Servings: 1plech
Ingredience
Cesto
300gpolohrubej múky
150gtrstinového cukru(alebo iného sladidla)
100ml slnečnicového oleja
200mlmlieka
3vajcia
1kypriaci prášok
Puding
1vanilkový puding
2PLkakaa pridajte do polovice pudingu
500mlmlieka
Zdobenie
500mlkyslej smotany
citrónová šťava
čakankový sirup(podľa chuti)
2tyčinky Margot(nastrúhané)
Pokyny
V mise vyšľahajte bielky do snehu.
Žĺtky v druhej mise vyšľahajte s cukrom do krémovej peny.
K žĺtkom pridajte olej a postupne vmiešajte múku, mlieko a kypriaci prášok, až vznikne hladké cesto.
Cesto nalejte na vymastený plech.
Podľa návodu pripravte puding. Polovicu nalejte na neupečené cesto a do zvyšnej polovice pridajte kakao, potom ju nalejte na cesto tak, aby vznikla farebná mozaika.
Pečte v predhriatej rúre 30 až 40 minút na 200 °C.
Nechajte koláč trochu vychladnúť, keď bude ešte mierne teplý, rozotrite na povrch pripravenú kyslú smotanu a posypte nastrúhanou čokoládou Margot.