Choď späť
+ porcií

Margot rezy s kyslou smotanou

Máte radi exotiku? Presne taký zážitok ponúkajú naše margot rezy s kyslou smotanou. Nie je to len obyčajný koláč – zapečený puding v spojení s jemne kyslou smotanou a čokoládou Margot je úplne neodolateľný.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas1 hodina
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: margot rezy, margot rezy s kyslou smotanou
Servings: 1 plech

Ingredience

Cesto

  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g trstinového cukru (alebo iného sladidla)
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 kypriaci prášok

Puding

  • 1 vanilkový puding
  • 2 PL kakaa pridajte do polovice pudingu
  • 500 ml mlieka

Zdobenie

  • 500 ml kyslej smotany
  • citrónová šťava
  • čakankový sirup (podľa chuti)
  • 2 tyčinky Margot (nastrúhané)

Pokyny

  • V mise vyšľahajte bielky do snehu.
  • Žĺtky v druhej mise vyšľahajte s cukrom do krémovej peny.
  • K žĺtkom pridajte olej a postupne vmiešajte múku, mlieko a kypriaci prášok, až vznikne hladké cesto.
  • Cesto nalejte na vymastený plech.
  • Podľa návodu pripravte puding. Polovicu nalejte na neupečené cesto a do zvyšnej polovice pridajte kakao, potom ju nalejte na cesto tak, aby vznikla farebná mozaika.
  • Pečte v predhriatej rúre 30 až 40 minút na 200 °C.
  • Nechajte koláč trochu vychladnúť, keď bude ešte mierne teplý, rozotrite na povrch pripravenú kyslú smotanu a posypte nastrúhanou čokoládou Margot.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!