Kešunéza: Vegánska majonéza z kešu orechov

Zabudli ste kúpiť vegánsku majonézu alebo hľadáte zdravú alternatívu ku klasickej majonéze? Vyskúšajte kešunézu, vegánsku majonézu pripravenú z kešu orechov, po ktorej vám nebude zle a ktorú môžete použiť do zemiakového šalátu. Kešunéza neobsahuje vajcia, je menej tučná a úplne jednoduchá na prípravu. Navyše budete prekvapení, aká je chutná.

Je vegánska majonéza z kešu orechov zdravá?

Áno. Vyrába sa predovšetkým z kešu orechov, ktoré obsahujú množstvo prospešných vitamínov a minerálov, a to vrátane vitamínov E, K a B, horčíka a draslíka. Kešu orechy sú tiež skvelým zdrojom zdravých tukov.

TIP: Kúpte si 1 kg balenie kešu orechov v našom obchode.

Čím ochutiť kešunézu?

Na prípravu kešunézy sa používajú kešu orechy, horčica, jablčný ocot, citrónová šťava, sušený cesnak, soľ a korenie.

Skladom 17.55 €
Myslíte, že na velikosti záleží? Pokud ano, kešu jádra OBŘÍ WW180 natural jsou pro Vás jasná volba. Jsou to největší kešu oříšky, které se dají u domácích pěstitelů sehnat.
Cesnak mletý 500 g

Cesnak mletý 500 g

Nedostupné
Mletý cesnak sa vyznačuje výraznou až štipľavou chuťou a veľmi intenzívnou vôňou. Výborne sa hodí na dochutenie mnohých mäsových a zeleninových jedál. Pridáva sa do polievok, omáčok alebo nátierok.
ČIERNE korenie celé 500 g

ČIERNE korenie celé 500 g

Nedostupné
Čierne korenie používame v kuchyni takmer všetci. Má typicky výraznú ostrú chuť a používa sa predovšetkým na zvýraznenie chuti takmer všetkých druhov pokrmov. Najvýraznejšiu chuť korenia docielime tým, že ho čerstvo rozdrvíme.

Ako pripraviť kešunézu?

Ak doma nemáte výkonný mixér, kešu orechy najprv namočte do horúcej vody a nechajte ich zmäknúť. 30 minút by malo stačiť. Prípadne môžete kešu orechy namočiť do studenej vody a nechať ich namočené cez noc. Potom dajte všetky prísady do mixéra a rozmixujte na krémovú konzistenciu. Potom už stačí len dochutiť podľa vlastnej chuti.

Na čo sa kešunéza hodí?

Kešunéza je skvelá s pečenou zeleninou aj mäsom. Môžete ju pridať do sendvičov, burgerov, ale my ju používame aj do zemiakového vianočného šalátu.

TIP: Skúste kešu orechy pridať do zeleninového burgera z červenej repy.

Ako dlho vydrží kešunéza v chladničke?

Kešunéza vydrží v chladničke 5 – 7 dní.

Majonéza z kešu.
Majonéza z kešu orechov.

Recept: Zdravšia alternatíva k majonéze: Vegánska kešunéza

Ak z nejakého dôvodu nemôžete konzumovať klasickú majonézu, ale milujete zemiakový šalát, skúste našu alternatívu z kešu orechov.
4.75 z 8 hlasů
Čas prípravy 5 minút
Celkový čas 5 minút
Porcie 1 pohár

Ingrediencie
  

  • 1 šálka naturálnych kešu orechov
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • soľ
  • 1/2 šálky vody

Pokyny
 

  • Ochutnajte a prípadne dochuťte podľa potreby jablčným octom, soľou alebo citrinovou šťavou podľa chuti.
  • Dajte do mixéra všetky ingrediencie a časť vody a mixujte do hladka. Pridávajte vodu podľa konzistencie.
  • Ochutnajte a prípadne dochuťte podľa potreby jablčným octom, soľou alebo citrinovou šťavou podľa chuti.
Vyskúšali ste tento recept?Dajte nám vedieť ako vám chutilo!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




8 Shares
Share
Tweet
Share
Pin8