Choď späť
pekanový koláč
Vytlačiť recept
4.86 z 7 hlasů

Zdravý pekanový koláč

Ak ste niekedy navštívili Kanadu, možno ste ochutnali obľúbený tamojší dezert „pecan pie“. Náš pekanový koláč je zdravý, jednoduchý na výrobu a rýchlo sa po ňom zapráši.
Čas prípravy30 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: pekanový dezert, pekanový dort
Servings: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 lyžice mletého ľanového semienka
  • 6 lyžíc vody
  • 1 a 1/2 šálky mandľovej múky
  • 3/4 šálky celozrnnej múky
  • 1 lyžica stévie
  • 1/4 lyžičky soli

Dort

  • 1/2 šálky medu alebo javorového sirupu
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 3 vajcia
  • 1/2 lyžičky čerstvej citrónovej kôry
  • 1/8 lyžičky morskej soli
  • 1 lyžica nesladeného mandľového mlieka
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 3 lyžice celozrnnej múky
  • 2 šálky pekanových orechov

Pokyny

Korpus

  • Zmiešajte vajcia, 1 lyžičku mletého ľanového semienka a 3 lyžíc vody. Nechajte odstáť.
  • Vložte múku a soľ do veľkej misy, podľa chuti môžete pridať stéviu. Zamiešajte.
  • Pridajte zmes z vajec, ľanového semienka a vody a vypracujte cesto.
  • Cez papier na pečenie vyvaľkajte cesto a preneste do formy.
  • Pečieme 10 minút pri teplote 175 ℃.

Náplň

  • Rúru si predhrejete na 200 ℃.
  • Vo veľkej mise zmiešate javorový sirup, vajcia, pomarančovú kôru, mlieko, mletú škoricu a vanilkový extrakt.
  • Rozprestrite pekanové orechy na korpus.
  • Prelejte javorovou zmesou.
  • Pečte 10 minút pri teplote 200 ℃.
  • Znížte teplotu na 175 ℃ a pečte 20 – 25 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!