Zdravý pekanový koláč
Ak ste niekedy navštívili Kanadu, možno ste ochutnali obľúbený tamojší dezert „pecan pie“. Náš pekanový koláč je zdravý, jednoduchý na výrobu a rýchlo sa po ňom zapráši.
Čas prípravy 30 minút min
Celkový čas 30 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: pekanový dezert, pekanový dort
Servings: 0
Korpus 2 lyžice mletého ľanového semienka 6 lyžíc vody 1 a 1/2 šálky mandľovej múky 3/4 šálky celozrnnej múky 1 lyžica stévie 1/4 lyžičky soli Dort 1/2 šálky medu alebo javorového sirupu 2 lyžice kokosového oleja 3 vajcia 1/2 lyžičky čerstvej citrónovej kôry 1/8 lyžičky morskej soli 1 lyžica nesladeného mandľového mlieka 1 lyžička mletej škorice 1 lyžička čistého vanilkového extraktu 3 lyžice celozrnnej múky 2 šálky pekanových orechov
Korpus Zmiešajte vajcia, 1 lyžičku mletého ľanového semienka a 3 lyžíc vody. Nechajte odstáť.
Vložte múku a soľ do veľkej misy, podľa chuti môžete pridať stéviu. Zamiešajte.
Pridajte zmes z vajec, ľanového semienka a vody a vypracujte cesto.
Cez papier na pečenie vyvaľkajte cesto a preneste do formy.
Pečieme 10 minút pri teplote 175 ℃.
Náplň Rúru si predhrejete na 200 ℃.
Vo veľkej mise zmiešate javorový sirup, vajcia, pomarančovú kôru, mlieko, mletú škoricu a vanilkový extrakt.
Rozprestrite pekanové orechy na korpus.
Prelejte javorovou zmesou.
Pečte 10 minút pri teplote 200 ℃.
Znížte teplotu na 175 ℃ a pečte 20 – 25 minút.