Choď späť
+ porcií

Zdravé veľkonočné judáše (vegánske)

Toto sladké pečivo máte hotové za chvíľku a tvarovanie judášov baví aj deti. Pripravili sme pre vás odľahčenú verziu obľúbeného ľudového receptu, ktorý sa má tradične piecť na Zelený štvrtok.
Čas prípravy1 hodina 30 minút
Čas varenia25 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegánska
Kľúčové slovo: velikonoční jidáše
Servings: 10 kusov

Ingredience

Pokyny

  • V mise si pripravíme kvások z čerstvého droždia, cukru, 50 g múky a 50 ml vlažného mlieka. Necháme 10 minút kysnúť.
  • Pridáme zbytok mlieka, múky, olej, sirup, citrónovú šťavu, skorica, vanilkový extrakt a štipku soli.
  • Necháme kysnúť 60 – 90 minút na teplom mieste.
  • Rozdelíme na 10 dielikov, vyvaľkáme hada a tvarujeme slimáky, pletence či akékoľvek tvary vám napadnú.
  • Preložíme na papier na pečenie a potrieme javorovým sirupom (ak nie ste vegáni, môžete aj vajíčkom).
  • Pečieme 20 – 25 minút pri teplote 180 °C.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!