Choď späť
+ porcií

Zdravé low carb karfiolové rizoto s tekvicou a nivou

Jednoduché a rýchle nízkosacharidové tekvicové rizoto z karfiolovej ryže, ktoré si pripravíte v priebehu pol hodiny. Obsahuje iba 20 g sacharidov.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia15 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká, Italian, talianska
Kľúčové slovo: karfiolové rizoto, low carb recept, low carb rizoto, nízkosacharidové recepty, rizoto s tekvicou, tekvicové rizoto
Servings: 2 porce

Ingredience

  • 300 g tekvice (hokkaido alebo maslová)
  • 200 g karfiolu
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL masla (možno nahradiť olivovým olejom)
  • 1 hrsť orechov (mandle, vlašské alebo pekanové orechy)
  • 1/2 hrnčeka smotany (vegánska alebo tradičná)
  • 4 PL vývaru
  • 1 hrnček nivy nebo gorgonzoly (100 g – vynechať vo vegánskej verzii)
  • soľ
  • čierne korenie

Pokyny

  • Tekvicu olúpte, nakrájajte a rozmixujte v sekáčiku na malé kúsky veľkosti ryže.
  • Karfiol zbavte hlúba, rozdeľte na ružičky a rozmixujte v sekáčiku na malé kúsky veľkosti ryže.
  • Na drobno nakrájanú cibuľu orestujte na zmesi oleja a masla. Pridajte karfiol s tekvicou, osoľte, okoreňte a 1 – 2 minúty restujte.
  • Pridajte vývar a smotanu a duste približne 10 – 15 minút, kým nie je zelenina mäkká. Nesmie byť však rozvarená.
  • Medzitým si na suchej panvici orestujte nadrvené orechy.
  • Pripravte si syr a časť vmiešajte do rizota.
  • Podávajte so zvyškom syra a praženými orechmi.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!