Choď späť
Tlačiť
Obrázok receptu
–
+
porcií
Menšie
Normálne
Väčšie
Vytlačiť recept
Zdravé low carb karfiolové rizoto s tekvicou a nivou
Jednoduché a rýchle nízkosacharidové tekvicové rizoto z karfiolovej ryže, ktoré si pripravíte v priebehu pol hodiny. Obsahuje iba 20 g sacharidov.
Čas prípravy
15
minút
min
Čas varenia
15
minút
min
Samozrejme:
Hlavný chod
Kuchyňa:
česká, Italian, talianska
Kľúčové slovo:
karfiolové rizoto, low carb recept, low carb rizoto, nízkosacharidové recepty, rizoto s tekvicou, tekvicové rizoto
Servings:
2
porce
Ingredience
300
g
tekvice
(hokkaido alebo maslová)
200
g
karfiolu
1
cibuľa
1
PL
olivového oleja
1
PL
masla
(možno nahradiť olivovým olejom)
1
hrsť
orechov
(mandle, vlašské alebo pekanové orechy)
1/2
hrnčeka smotany
(vegánska alebo tradičná)
4
PL
vývaru
1
hrnček
nivy nebo gorgonzoly
(100 g – vynechať vo vegánskej verzii)
soľ
čierne korenie
Pokyny
Tekvicu olúpte, nakrájajte a rozmixujte v sekáčiku na malé kúsky veľkosti ryže.
Karfiol zbavte hlúba, rozdeľte na ružičky a rozmixujte v sekáčiku na malé kúsky veľkosti ryže.
Na drobno nakrájanú cibuľu orestujte na zmesi oleja a masla. Pridajte karfiol s tekvicou, osoľte, okoreňte a 1 – 2 minúty restujte.
Pridajte vývar a smotanu a duste približne 10 – 15 minút, kým nie je zelenina mäkká. Nesmie byť však rozvarená.
Medzitým si na suchej panvici orestujte nadrvené orechy.
Pripravte si syr a časť vmiešajte do rizota.
Podávajte so zvyškom syra a praženými orechmi.
Vyskúšali ste tento recept?
Spomeňte
@WPRecipeMaker
alebo označte
#wprecipemaker
!