Choď späť
+ porcií

Zdravé kefírové lievance s ovocím

Kefírové lievance sú úplne božské raňajky aj desiata. Sú jednoduché, rýchle a chutia celej rodine. Či už ich pripravíte na víkendové raňajky alebo ako sladkú večeru, rozhodne s nimi neurobíte chybu.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia15 minút
Celkový čas20 minút
Samozrejme: Raňajky
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: kefírové lievance
Servings: 12 kusov

Ingredience

  • 250 ml domáceho kefíru (alebo kupovaného)
  • 1 vajce
  • 150 g špaldovej múky
  • 1 PL čakankového sirupu
  • 1 ČL jedlej sódy
  • štipka soli
  • kokosový olej (alebo ghí na osmaženie)
  • vlašské orechy (na posypanie)
  • mandle (na posypanie)
  • javorový sirup (na polevu)

Pokyny

  • V mise zmiešajte kefír, vajcia a sirup. Premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • V inej miske zmiešajte špaldovú múku, jedlú sódu a štipku soli.
  • Suché ingrediencie postupne pridávajte do mokrej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu kefíru, ak príliš riedke, pridajte viac múky.
  • Na panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla. Lievance smažte po malých porciách približne 2 – 3 minúty z každej strany, kým nie sú zlatisté a nadýchané. Otočte ich, keď sa na povrchu objavia bublinky.
  • Podávajte s čerstvým ovocím (napr. čučoriedky, jahody alebo banány), javorovým sirupom a jogurtom. Na záver môžete posypať orechmi alebo semienkami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!