Choď späť
+ porcií
Recept na zdravou pizzu
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Zdravá pizza bez múky

Nízkosacharidová a bezlepková pizza, ktorá je úplne jednoduchá a z alternatívnych ciest na pizzu najviac pripomína tú klasickú.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: talianska
Kľúčové slovo: Fathead pizza, Lowcarb pizza, Pizza, Zdravá pizza
Servings: 4 porcie

Ingredience

Cesto

  • 1/2 šálky strúhaného syra
  • 1/2 šálky mandľovej múky
  • 2 lyžice ricotty
  • 1 vajce

Paradajková omáčka na pizzu

  • paradajkový pretlak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bylinky (bazalka, talianske korenie)

Zvyšok je na vás, čo si na pizzu dáte. My máme radi syr, červenú cibuľu a huby.☺️

Pokyny

  • Strúhaný syr dôkladne premiešame s múkou, ricottou a šťastným vajíčkom.
  • Zmes dáme na papier na pečenie, prikryjeme ďalším a zľahka cesto povaľkáme, aby sme vytvorili tenkú pizzu. Opatrne vrchný papier odstránime.
  • Vložíme cesto do rúry a pečieme do zlatista pri teplote 220 °C približne 6 – 10 minút. Medzitým si pripravíme paradajkový pretlak.
  • Vložíme paradajkový pretlak do hrnca, zahrejeme na nižší stupeň a pridáme prelisovaný cesnak a bylinky. Prehrejeme, aby sa prepojili chute.
  • Vyberieme upečené cesto z rúry, potrieme paradajkovým pretlakom a na pizzu poukladáme, na čo máme chuť (syr, cibuľa, huby, olivy, šunka).
  • Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 5 – 10 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!