Choď späť
+ porcií

Zapečené pšeno s jablkami

Hľadáte zdravý a sladký recept? Vyskúšajte zapečené pšeno s jablkami, na ktorom si zaručene pochutnáte.
Čas prípravy25 minút
Čas varenia25 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Dezert, Raňajky
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: pšeno, zapečené pšeno s jablkami
Servings: 6 porcií

Ingredience

  • 100 g pšena
  • 350 ml ovseného mlieka
  • 1 ČL mletej vanilky (alebo extraktu)
  • 1 ČL škorice
  • 30 g ghí
  • 50 g erytritolu
  • 3 vajcia
  • 3 jablká
  • 30 g vlašských orechov
  • kokosový olej (na vymastenie foriem)
  • štipka soli

Pokyny

  • Zalejte pšeno horúcou vodou, pridajte štipku soli a povarte 5 minút.
  • Zlejte vodu, pridajte mlieko, vanilku a škoricu a varte 15 minút, kým nevznikne hustá kaša.
  • Do povareného pšena vmiešajte ghí a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým vyšľahajte žĺtky s 30 g erytritolu do hustej peny a vmiešajte do vychladnutej kaše.
  • Vyšľahajte bielky so zvyškom erytritolu do tuhého snehu. Polovicu snehu jemne vmiešajte do kaše.
  • Vymastite zapekacie misky kokosovým olejom.
  • Na dno misky nasypte trochu vlašských orechov a pridajte tenkú vrstvu nahrubo nastrúhaných jabĺk.
  • Na vrstvu jabĺk naneste pšeno kašu a opäť zasypte jablkami.
  • Nakoniec pridajte zvyšný sneh.
  • Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 25 minút, kým povrch nezíska zlatú farbu.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!