Choď späť
+ forma
Vytlačiť recept
4 z 2 hlasů

Sekaná z červenej šošovice

Aj obľúbená sekaná sa dá pripraviť bez tradičného mletého mäsa. Stačí vám na to červená šošovica, ovsené vločky, mrkva a niekoľko ďalších ingrediencií, ktoré v kuchyni určite nájdete.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia40 minút
Celkový čas1 hodina 10 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: čočková sekaná, sekaná z červené čočky
Servings: 1 forma

Ingredience

  • 250 g červenej šošovice
  • 2 vajcia
  • 3/4 hrnčka ovsených vločiek
  • 3 lyžice mandľovej múky (alebo strúhanky, prípadne múky)
  • 3 cibule
  • 3 mrkvy
  • 3 strúžky cesnaku
  • hrsť sušených paradajok
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice sušenej majoránky
  • soľ
  • čierne korenie

Pokyny

  • Červenú šošovicu prepláchneme a varíme zhruba 15 minút do mäkka.
  • Uvarenú šošovicu preložíme do veľkej misy a rozmixujeme tyčovým mixérom.
  • Do misy pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú mrkvu, prelisovaný cesnak, ovsené vločky, vajcia, múku, horčica, sušené paradajky majoránu, soľ a korenie (jednoducho všetko).
  • Všetko premiešame a pokiaľ je zmes riedka, pridáme viac múky.
  • Zmes prelejeme do formy vyloženej papierom na pečenie pri teplote 180 °C približne 40 minút.
  • Hotovú šošovicu podávame s pečeným zemiakom alebo s čímkoľvek, čo máte radi.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!