Skúste si tento rok na Veľkú noc pripraviť fitnes variant klasického mazanca. Veľkonočný mazanec možno totiž pripraviť úplne bez lepku a cukru za použitia tvarohu a orechovej múky.
Čas prípravy1 hodinahr
Celkový čas1 hodinahr
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: mazanec, velikonoční mazanec
Servings: 0
Ingredience
1mäkký tvaroh
2vajcia
125gmasla alebo ghí
170gmandľovej múky
70gkokosovej múky
1/2prášku do pečiva
3/4lyžičkyxantánovej gumy
1lyžičkakôry z bio citróna
1lyžičkavanilkového extraktu
sladidlo podľa chuti
štipka soli
Na ozdobenie
1vajce
hrsťmandľových plátkov
Pokyny
Najpv zmiešajte všetky sypké ingrediencie a potom primiešajte tekuté.
Vypracujte hladké cesto a nechajte ho v chladničke odpočinúť aspoň hodinu.
Potom cesto dáte na plech a vytvarujete tvar mazanca. Nakoniec potrite mazanec vajcom a posypete mandľami.