Recept: Zdravá tvarohová vianočka (low carb)
Skúste si tento rok na Vianoce pripraviť zdravšiu verziu klasickej vianočky. Dá sa pripraviť úplne bez lepku a cukru s použitím tvarohu a orechovej múky. Naša zdravá vianočka je chutná a možno ju pripraviť aj v 100 % nízkosacharidovej verzii.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: tvarohová vianočka, vianočka, zdravá vianočka
Servings: 0
2 mäkké tvarohy 4 vajcia 250 g masla alebo ghí 335 g mandľovej múky 140 g kokosovej múky 1 prášok do pečiva 1 lyžička xantalovej gumy 2 lyžičky kôry z bio citróna 1 lyžička vanilkového extraktu hrozienka (podľa chuti) sladidlo (podľa chuti) štipka soli Na ozdobenie 1 vajce hrsť mandľových plátkov
Najskôr zmiešajte všetky sypké ingrediencie a potom primiešajte tekuté.
Vypracujte hladké cesto a nechajte ho v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
Potom cesto dajte do formy na vianočku alebo vianočku upleťte. Ak ju pletiete, potrite ju vajcom a posypte mandľami.
Pečte na 170 °C približne 50 minút.