Choď späť

Recept: Zdravá tvarohová vianočka (low carb)

Skúste si tento rok na Vianoce pripraviť zdravšiu verziu klasickej vianočky. Dá sa pripraviť úplne bez lepku a cukru s použitím tvarohu a orechovej múky. Naša zdravá vianočka je chutná a možno ju pripraviť aj v 100 % nízkosacharidovej verzii.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: tvarohová vianočka, vianočka, zdravá vianočka
Servings: 0

Ingredience

  • 2 mäkké tvarohy
  • 4 vajcia
  • 250 g masla alebo ghí
  • 335 g mandľovej múky
  • 140 g kokosovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička xantalovej gumy
  • 2 lyžičky kôry z bio citróna
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • hrozienka (podľa chuti)
  • sladidlo (podľa chuti)
  • štipka soli

Na ozdobenie

  • 1 vajce
  • hrsť mandľových plátkov

Pokyny

  • Najskôr zmiešajte všetky sypké ingrediencie a potom primiešajte tekuté.
  • Vypracujte hladké cesto a nechajte ho v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
  • Potom cesto dajte do formy na vianočku alebo vianočku upleťte. Ak ju pletiete, potrite ju vajcom a posypte mandľami.
  • Pečte na 170 °C približne 50 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!