Choď späť
+ porcií

Recept: Zdravá cícerová polievka s kukuricou

Zdravá polievka z cícera a kukurice, ktorá zasýti a máte ju pripravenú do pol hodiny. S korením môžete experimentovať podľa chuti. Vyskúšajte napríklad kajenské korenie, zázvor alebo červenú papriku.
Čas prípravy35 minút
Celkový čas35 minút
Samozrejme: Polievka
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: cizrnová polévka, polévka s cizrnou, polévka z cizrny
Servings: 1 hrniec

Ingredience

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 stredná nakrájaná cibuľa
  • 1 lyžička lahôdkového droždia
  • 1/4 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky udenej papriky
  • štipka čili
  • 1 stredný zemiak olúpaný a nakrájaný na malé kocky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 3/4 šálky kešu orechov na 30 minút namočiť do horúcej vody
  • 1 plechovka kukurice bez nálevu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • hrsť nasekaného čerstvého koriandra
  • 500 g cícera

Pokyny

  • V hrnci na olivovom oleji orestujte cibuľku, potom pridajte prelisovaný cesnak a 2 – 3 minúty restujte.
  • Pridajte zemiaky, cícer, kukuricu, vývar, čili, údenú papriku, korenie a varte 15 – 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  • Odoberiete ⅔ polievky a rozmixujte spolu s kešu.
  • Vráťte do hrnca, premiešajte a dochuťte citrónovou šťavou a soľou.
  • Polievku podávajte ozdobenú čerstvým koriandrom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!