Recept: Vegetariánska pohánková sekaná bez mäsa
Vegetariánska pohánková sekaná bez mäsa je skvelou alternatívou tradičnej sekanej. Je zdravá, plná živín a navyše skvele chutí.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: pohanková sekaná, sekaná bez mäsa, vegánska sekaná
Servings: 4 porcie
- 130 g pohánky
- 60 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g nastrúhanej mrkvy
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 1 cibuľa
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- majoránka podľa chuti
- rasca podľa chuti
- olivový olej
Prepláchnutú pohánku uvarte domäkka.
Zmiešajte vajíčko s ovsenými vločkami.
Na oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľku s prelisovaným cesnakom.
Všetky ingrediencie zmiešajte a pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlenovú vňať a korenie.
Podľa potreby pridajte ďalšie vajíčko alebo vločky.
Vlhkú, lepivú zmes vložte do zapekacej misky.
Pečte 25 minút pri teplote 180 °C.