Recept: Vegánsky cícer na paprike
Ak hľadáte vegetariánsku alternatívu ku kurčaťu na paprike, vyskúšajte tento jednoduchý vegánsky recept.
Čas prípravy10 minút min
Čas varenia30 minút min
Celkový čas40 minút min
Samozrejme: Obed
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: cizrna na paprice
Servings: 4 porcie
- 3 lyžice olivového oleja
- 3 šalotky
- 2 mrky
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžička udenej papriky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml kešu smotany (alebo inej)
- 1 plechovka sterilizovaného cícera (bez nálevu)
- štipka čili
- soľ
- lahôdkové droždie
- čierne korenie
- 1 lyžica citronovej šťávy
Orestujte na oleji šalotku s mrkvou.
Pridajte zeleninový vývar, sladkú aj údenú papriku, lahôdkové droždie a cícer. Varte 20 minút.
Odoberte stranou trochu cícera (voliteľné).
Rozmixujte zvyšok omáčky a vráťte odobratý cícer späť do hrnca.
Pridajte smotanu a dochuťte omáčku soľou, čili (voliteľné), čiernym korením a citrónovou šťavou.
Podávajte s jarnou cibuľkou a vami zvolenou prílohou.