Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.70 z 13 hlasů

Recept: Slaný tekvicový koláč

Vypestovali ste príliš veľa tekvíc a už vás nebaví z nej variť len polievku? Skúste tento jednoduchý tekvicový koláč a prevoňajte si kuchyňu jesennou atmosférou. Slaný koláč je lahodný, jednoduchý na prípravu a navyše vegánsky.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia45 minút
Celkový čas1 hodina
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: dýňový koláč, dýňový quiche
Servings: 1 plech

Ingredience

Cesto

  • 2 hrnčeky špaldovej múky
  • štipka soli
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • 1/3 hrnčeka studenej vody

Náplň

  • 500 g tkevice
  • 3 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 1 niva
  • 200 ml vegánskej smotany
  • 3 lyžice oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • hrsť čerstvých byliniek
  • hrsť slnečnicových semienok

Pokyny

  • Zo špaldovej múky, soli, oleja a studenej vody si vypracujeme cesto, vyvaľkáme a preložíme pomocou valčeka do vopred vymastenej formy na koláč.
  • Tekvicu nakrájame nadrobno, cibuľu na polmesiačiky, premiešame s olejom, soľou a korením a dáme na papierom na pečenie vyložený pekáč.
  • Cesto a tekvicu s cibuľou pečieme v rúre pri teplote 200 °C približne 10 – 15 minút.
  • Medzitým si rozmixujeme nivu, vajcia a smotanu a dochutíme čerstvými bylinkami, čiernym korením a soľou.
  • Cesto a tekvicu necháme vychladnúť a potom tekvicu s cibuľou rovnomerne rozprestrieme na cesto.
  • Zalejeme zmesou z nivy a smotany a dozdobíme slnečnicovými semienkami.
  • Pečieme dozlatista 20 – 35 minút pri teplote 180 °C.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!