Choď späť
+ porcií

Recept: Šalát z čiernej šošovice s balkánskym syrom a sušenými paradajkami

Vynikajúci a osviežujúci šalát z čiernej šošovice s balkánskym syrom a sušenými paradajkami je plný bielkovín, takže vás poriadne zasýti nielen v letných dňoch.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia25 minút
Celkový čas40 minút
Samozrejme: Hlavný chod, Šalát
Kuchyňa: česká, talianska
Kľúčové slovo: šalát so sušenými paradajkami, šalát z čiernej šošovice
Servings: 2 porcie

Ingredience

  • 100 g čiernej šošovice
  • 45 g sušených paradajok
  • 140 g balkánskeho syra
  • 150 g rímskeho šalátu (1 menší kus)
  • ½ uhorky
  • 200 g cherry paradajok (alebo 2 väčšie paradajky)
  • 2 mrkvy
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • sušená bazalka (podľa chuti)
  • čierne korenie (podľa chuti)
  • citrónová šťava (z polovice citróna)

Pokyny

  • Čiernu šošovicu uvarte podľa návodu na obale a nechajte chvíľu vychladnúť.
  • Zeleninu a sušené paradajky umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
  • Mrkvu nastrúhajte na jemno a zmiešajte s nakrájanou zeleninou.
  • Vychladenú čiernu šošovicu primiešajte k zelenine a mrkve.
  • V menšej miske zmiešajte olivový olej, horčicu a citrónovú šťavu, aby vznikla zálievka.
  • Zálievku pridajte do šalátu a dôkladne premiešajte.
  • Nakoniec šalát posypte balkánskym syrom a podávajte.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!