Choď späť
+ porcií

Recept: Ríbezľový koláč s posýpkou

Ríbezľový koláč s posýpkou je klasika, ktorá neomrzí. Nadýchané cesto, sladká posýpka a kyselkavé ríbezle, ktoré koláč krásne osviežia.
Čas prípravy40 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas1 hodina 10 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: koláč s posýpkou, ríbezľový koláč, ríbezľový koláč s posýpkou
Servings: 1 plech

Ingredience

  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g špaldovej celozrnnej múky
  • 150 g trstinového cukru
  • 150 ml rastlinného mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • červené ríbezle (podľa chuti)

Na posýpku

  • 100 g ovsených vločiek
  • 100 g masla alebo ghí
  • 100 g trstinového cukru
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 1/2 ČL škorice

Pokyny

  • Vyšľahajte vajcia s cukrom do hustej peny.
  • Pridajte olej a mlieko a dobre premiešajte.
  • Postupne primiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom, aby vzniklo hladké cesto.
  • Hotové cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Na pripravené cesto rovnomerne rozložte ríbezle.
  • Zmiešaním ovsených vločiek s nasekanými orechami, cukrom, škoricou a ghí pripravte posýpku a naneste ju na koláč.
  • Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút, kým posýpka nezíska zlatú farbu.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!