Recept: Proteínové cottage žemle 
Proteínové cottage žemle sú jednoduché, výživné a prekvapivo chutné. Či už hľadáte zdravé pečivo, alternatívu ku klasickým žemliam alebo bielkovinovú bombu na raňajky, rozhodne ich vyskúšajte. 
Čas prípravy 10 minút   min 
Čas varenia 35 minút   min 
Celkový čas 45 minút   min 
 
Samozrejme:  Príloha, Raňajky 
Kuchyňa:  česká 
Kľúčové slovo:  cottage žemle, proteínové cottage žemle 
 
Servings:  6  kusov 
160  g  celozrnnej špaldovej múky 170  g  cottage syra 1  vajce 2,5  ČL  kypriaceho prášku soľ  
V miske zmiešajte špaldovú múku, cottage, vajce, prášok do pečiva a štipku soli. 
Všetko spolu zapracujte rukami do tuhšieho cesta. 
Hotové cesto na proteínové cottage žemle nechajte 10 minút odpočívať. 
Medzitým predhrejte rúru na 170 °C a vystlite plech papierom na pečenie. 
Z odležaného cesta postupne vytvarujte rovnako veľké žemle a ukladajte ich na pripravený plech. 
Pečte približne 30 – 35 minút pri teplote 170 °C. 
Upečené žemle by mali byť na povrchu zlatisté a mäkké pri stlačení.