Choď späť
+ porcií

Recept: Proteínové cottage žemle

Proteínové cottage žemle sú jednoduché, výživné a prekvapivo chutné. Či už hľadáte zdravé pečivo, alternatívu ku klasickým žemliam alebo bielkovinovú bombu na raňajky, rozhodne ich vyskúšajte.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia35 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Príloha, Raňajky
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: cottage žemle, proteínové cottage žemle
Servings: 6 kusov

Ingredience

  • 160 g celozrnnej špaldovej múky
  • 170 g cottage syra
  • 1 vajce
  • 2,5 ČL kypriaceho prášku
  • soľ

Pokyny

  • V miske zmiešajte špaldovú múku, cottage, vajce, prášok do pečiva a štipku soli.
  • Všetko spolu zapracujte rukami do tuhšieho cesta.
  • Hotové cesto na proteínové cottage žemle nechajte 10 minút odpočívať.
  • Medzitým predhrejte rúru na 170 °C a vystlite plech papierom na pečenie.
  • Z odležaného cesta postupne vytvarujte rovnako veľké žemle a ukladajte ich na pripravený plech.
  • Pečte približne 30 – 35 minút pri teplote 170 °C.
  • Upečené žemle by mali byť na povrchu zlatisté a mäkké pri stlačení.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!