Choď späť
+ porcií
Polévka z červené čočky
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Recept: Polievka z červenej šošovice

Polievka z červenej šošovice sa hodí do letného aj zimného jedálnička. V lete oceníte jej ľahkosť a rýchlu prípravu, v zime zas príjemne zahreje, a ak pridáte čili, pomôže aj v boji proti zimným bacilom.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia35 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Polievka
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: čočková polévka, polévka z červené čočky
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku prolisovaný
  • 2 mrkvy
  • 1/2 šálky červenej šošovice
  • 1 plechovka paradajkového pyré alebo krájaných paradajok
  • zeleninový vývar
  • čerstvý koriander
  • petržlenová vňať na ozdobu

Pokyny

Príprava šošovice

  • Šošovicu prepláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu.
  • Vodu nesolíme a varíme 15 minút.

Príprava polievky

  • Na panvici speníme cibuľku a pridáme mrkvu. Tri minúty restujeme.
  • Do panvice pridáme zeleninový vývar, cesnak, paradajky (alebo pyré), nasekaný koriander a uvarenú šošovku. Premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  • Varíme ďalších 20 minút a je hotovo.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!