Polievka z červenej šošovice sa hodí do letného aj zimného jedálnička. V lete oceníte jej ľahkosť a rýchlu prípravu, v zime zas príjemne zahreje, a ak pridáte čili, pomôže aj v boji proti zimným bacilom.
Čas prípravy10 minútmin
Čas varenia35 minútmin
Celkový čas45 minútmin
Samozrejme: Polievka
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: čočková polévka, polévka z červené čočky
Servings: 4porcie
Ingredience
1strednácibuľa
2strúčikycesnakuprolisovaný
2mrkvy
1/2šálkyčervenej šošovice
1plechovkaparadajkového pyré alebo krájaných paradajok
zeleninový vývar
čerstvý koriander
petržlenová vňať na ozdobu
Pokyny
Príprava šošovice
Šošovicu prepláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu.
Vodu nesolíme a varíme 15 minút.
Príprava polievky
Na panvici speníme cibuľku a pridáme mrkvu. Tri minúty restujeme.
Do panvice pridáme zeleninový vývar, cesnak, paradajky (alebo pyré), nasekaný koriander a uvarenú šošovku. Premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.