Recept: Plnené vianočné orechy
Vianočné orechy vyrobené zo zdravých surovín. Toto pečivo je oveľa zdravšie a chutnejšie ako klasika, ktorá je predovšetkým z múky a cukru.
Čas prípravy15 minút min
Čas varenia30 minút min
Celkový čas45 minút min
Samozrejme: Dessert
Kuchyňa: zdravá výživa
Kľúčové slovo: plenené orechy, vianočné orechy
Servings: 0
Cesto
- 160 g špaldovej múky
- 85 g kokosového oleja
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1 – 2 lyžice javorového sirupu
- voda
- soľ
Krém
- 20 g kokosového oleja
- 50 g mletých vlašských orechov (alebo mandlí)
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 – 2 lyžica rumu
- lyžička citrónovej šťavy
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.
Necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.
Formičky nie je potrebné vymazať, iba naplníme cestom a vyskladáme na plech.
Pečieme pri teplote 175 °C približne 10 minút.
Po vychladnutí vyklopíme.
Všetky ingrediencie na krém spolu rozmixujeme.
Orechy zlepíme a skladujeme v chladničke alebo na balkóne v škatuli.