Choď späť
Plněné ořechy na ozdobném talíři
Vytlačiť recept
4.70 z 40 hlasů

Recept: Plnené vianočné orechy

Vianočné orechy vyrobené zo zdravých surovín. Toto pečivo je oveľa zdravšie a chutnejšie ako klasika, ktorá je predovšetkým z múky a cukru.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Dessert
Kuchyňa: zdravá výživa
Kľúčové slovo: plenené orechy, vianočné orechy
Servings: 0

Ingredience

Cesto

  • 160 g špaldovej múky
  • 85 g kokosového oleja
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 1 – 2 lyžice javorového sirupu
  • voda
  • soľ

Krém

  • 20 g kokosového oleja
  • 50 g mletých vlašských orechov (alebo mandlí)
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 1 – 2 lyžica rumu
  • lyžička citrónovej šťavy

Pokyny

  • Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.
  • Necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.
  • Formičky nie je potrebné vymazať, iba naplníme cestom a vyskladáme na plech.
  • Pečieme pri teplote 175 °C približne 10 minút.
  • Po vychladnutí vyklopíme.
  • Všetky ingrediencie na krém spolu rozmixujeme.
  • Orechy zlepíme a skladujeme v chladničke alebo na balkóne v škatuli.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!