Choď späť

Recept: Pečená ovsená kaša s banánom a jablkom

Táto voňavá a chrumkavá pečená kaša s banánom a jablkom sú raňajky na hektické rána. Môžete si ju totiž pripraviť vopred, a ak ju dozdobíte tvarohom, získate vyvážené raňajky plné bielkovín, ktoré vás zasýtia až do obeda.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia15 minút
Samozrejme: Raňajky
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: ovsená kaša, pečená kaša, pečená ovsená kaša, vegánsky recept, vegetariánsky recept
Servings: 0

Ingredience

  • 1 banán (menší, ideálne prezretý)
  • 1 jablko nastrúhané
  • 2 PL arašidového masla
  • 1 PL javorového sirupu (alebo podľa chuti)
  • ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 40 g jemných ovsených vločiek
  • 60 ml ovseného mlieka (alebo iného)

Na podávanie

  • 2 PL tvarohu
  • hrsť ovocia

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 190 °C a vysteľte zapekaciu misu (cca 15 × 20 cm) papierom na pečenie.
  • V mise vidličkou roztlačte banán, pridajte nastrúhané jablko, javorový sirup, arašidové maslo, mandľové plátky, kypriaci prášok a ovsené vločky. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Zalejte zmes mandľovým mliekom, premiestnite do pripravenej zapekacej misy a pečte 15 – 20 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.
  • Podávajte teplé alebo studené s kopčekom tvarohu a čerstvým ovocím.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!