Recept: Pečená ovsená kaša s banánom a jablkom
Táto voňavá a chrumkavá pečená kaša s banánom a jablkom sú raňajky na hektické rána. Môžete si ju totiž pripraviť vopred, a ak ju dozdobíte tvarohom, získate vyvážené raňajky plné bielkovín, ktoré vás zasýtia až do obeda.
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 15 minút min
Samozrejme: Raňajky
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: ovsená kaša, pečená kaša, pečená ovsená kaša, vegánsky recept, vegetariánsky recept
Servings: 0
1 banán (menší, ideálne prezretý) 1 jablko nastrúhané 2 PL arašidového masla 1 PL javorového sirupu (alebo podľa chuti) ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva 40 g jemných ovsených vločiek 60 ml ovseného mlieka (alebo iného)
Predhrejte rúru na 190 °C a vysteľte zapekaciu misu (cca 15 × 20 cm) papierom na pečenie.
V mise vidličkou roztlačte banán, pridajte nastrúhané jablko, javorový sirup, arašidové maslo, mandľové plátky, kypriaci prášok a ovsené vločky. Všetko dôkladne premiešajte.
Zalejte zmes mandľovým mliekom, premiestnite do pripravenej zapekacej misy a pečte 15 – 20 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.
Podávajte teplé alebo studené s kopčekom tvarohu a čerstvým ovocím.