Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
5 z 4 hlasů

Recept: Palacinky z červenej šošovice plnené špenátom

Palacinky z červenej šošovice sú jednoduché a rýchle. Môžete ich naplniť špenátom, ale je možné ich pripraviť aj na sladko.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia35 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Dezert, Hlavný chod
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: palačinky se špenátem, palačinky z červené čočky
Servings: 4 porcie

Ingredience

Palacinkové cesto

  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžica ryžovej múky
  • 1 šálka vody
  • korenie podľa chuti (koriander, rasca, kurkuma, čili)
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • olej na vyprážanie

Náplň do palaciniek

  • 450 g mrazeného špenátu
  • 1 téglik smotany
  • 150 g strúhaného syra gouda
  • 150 g strúhanej nivy
  • 1 lžička muškátového orieška
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • hrsť bazalky

Na podávanie

  • cherry paradajky

Pokyny

Ako pripraviť náplň

  • Orestujte cibuľu a pridajte rozmrazený špenát.
  • Dosoľte podľa chuti a pridajte prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú čerstvú bazalku.
  • V menšom hrnci si zahrejte smotanu (nesmie sa však začať variť).
  • V smotane rozpustite nastrúhané syry.
  • Dochuťte muškátovým orieškom.
  • Syrovú omáčku pridajte k špenátu a prípadne dosoľte podľa chuti.

Ako pripraviť palacinky

  • Zalejte červenú šošovicu vriacou vodou a nechajte vychladnúť.
  • Sceďte a prepláchnite červenú šošovice a rozmixujte spolu so všetkými ingredienciami na cesto.
  • Nechajte cesto odstáť a medzitým si pripravte náplň.
  • Vymažte palacinky na strednom plameni z oboch strán 2 – 3 minúty.

Ako podávať

  • Palacinky plníme špenátovou omáčkou a podávame s cherry paradajkami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!