Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.80 z 5 hlasů

Recept: Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Nakladaný hermelín (slovenská podoba camembertu) je typicky česká a slovenská pochúťka, akú inde na svete nenájdete. Ide o lahodný pokrm spájajúci krémový syr s intenzívnou chuťou a vôňou valašských orechov, čím vzniká kombinácia sladkosti, slanosti a chrumkavosti.
Čas prípravy10 minút
Celkový čas10 minút
Samozrejme: Desiata, Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: nakládaný hermelín
Servings: 4 poháre

Ingredience

  • 3 hermelíny
  • 3/4 šálky vlašských orechov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa nakrájaná na krúžky
  • olivový olej
  • soľ
  • hrsť čerstvých byliniek
  • čierne korenie
  • jarná cibulka

Pokyny

  • Hermelín rozkrojíme a vydlabeme. Cibuľu nakrájame na kolieska.
  • Vydlabanú časť hermelínu spojíme s náplňou z mletých orechov, prelisovaným cesnakom a nasekanými bylinkami. Dochutíme soľou.
  • Hermelíny opäť naplníme.
  • Pohár plníme striedavo hermelínom a cibuľovými krúžkami.
  • Pridáme guľky korenia a jarnú cibuľku.
  • Zalejeme olejom a zaviečkujeme.
  • 24 hodín necháme odležať pri izbovej teplote.
  • Presunieme do chladničky a o 3 – 4 dni môžeme konzumovať.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!