Recept: Najlepšie pohánkové rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché pohánkové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou. Je rýchle na prípravu, zdravé a uvariť ho zvládne každý.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: pohánkové rizoto, rizoto z pohánky
Servings: 5 porcií
- 1 hrnček pohánky (250 g)
- 2 – 3 kuracie prsia (350 g)
- 3 mrkvy (150 g)
- 100 g hrášku
- 100 g zeleninovej zmesi
- 1 cibuľa
- nesolené arašidy na posypanie podľa chuti
- olivový olej alebo ghí
- 1 ČL sladkej papriky
- 1 ČL rasce
- 2 ČL provensálskych byliniek
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- zeleninový vývar
Prepláchnite a namočte pohánku.
Na olivovom oleji alebo ghí osmažte najemno nakrájanú cibuľku dozlatista a pridajte mäso nakrájané na rezančeky.
Len čo sa mäso zatiahne, pridajte papriku, rascu, korenie, soľ a ďalej restujte mäso dozlatista.
K orestovanému mäsu pridajte nahrubo nastrúhanú mrkvu, hrášok a zeleninovú zmes.
Všetko spolu chvíľu restujte a následne podlejte zeleninovým vývarom, pridajte bylinky a pohánku.
Zmes nechajte variť pod pokrievkou, kým pohánka so zeleninou nezmäknú.
Na koniec na rizoto nasypte nesolené arašídy.