Choď späť
+ porcií

Recept: Najlepšie pohánkové rizoto s kuracím mäsom

Jednoduché pohánkové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou. Je rýchle na prípravu, zdravé a uvariť ho zvládne každý.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: pohánkové rizoto, rizoto z pohánky
Servings: 5 porcií

Ingredience

  • 1 hrnček pohánky (250 g)
  • 2 – 3 kuracie prsia (350 g)
  • 3 mrkvy (150 g)
  • 100 g hrášku
  • 100 g zeleninovej zmesi
  • 1 cibuľa
  • nesolené arašidy na posypanie podľa chuti
  • olivový olej alebo ghí
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 1 ČL rasce
  • 2 ČL provensálskych byliniek
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • zeleninový vývar

Pokyny

  • Prepláchnite a namočte pohánku.
  • Na olivovom oleji alebo ghí osmažte najemno nakrájanú cibuľku dozlatista a pridajte mäso nakrájané na rezančeky.
  • Len čo sa mäso zatiahne, pridajte papriku, rascu, korenie, soľ a ďalej restujte mäso dozlatista.
  • K orestovanému mäsu pridajte nahrubo nastrúhanú mrkvu, hrášok a zeleninovú zmes.
  • Všetko spolu chvíľu restujte a následne podlejte zeleninovým vývarom, pridajte bylinky a pohánku.
  • Zmes nechajte variť pod pokrievkou, kým pohánka so zeleninou nezmäknú.
  • Na koniec na rizoto nasypte nesolené arašídy.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!