Choď späť
+ porcií

Recept: Najlepšie pistáciové stromčeky

Pistáciové stromčeky sú krehké, voňavé a na prvý pohľad slávnostné. Spájajú jemné maslové cesto, výraznú chuť pistácií a sviežu farbu, ktorá evokuje vianočnú zeleň.
Čas prípravy50 minút
Čas varenia10 minút
Celkový čas1 hodina
Samozrejme: Dezert, Vianočné pečivo
Kľúčové slovo: najlepšie pistáciové stromčeky, pistáciové koláčiky, pistáciové stromčeky, pistáciové vianočné pečivo
Servings: 35 kusov

Ingredience

  • 150 g špaldovej múky
  • 60 g trstinového cukru
  • 80 g mletých pistácií
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok

Pistáciový krém

  • 150 g bielej belgickej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 60 g pistáciového masla
  • 30 g pistácií (nasekaných na jemno)
  • 20 g masla

Na zdobenie

  • biela belgická čokoláda
  • pistácie
  • lyofilizované maliny

Pokyny

  • V mise zmiešajte hladkú múku, jemne mleté pistácie, práškový cukor a štipku soli.
  • Pridajte na kocky nakrájané studené maslo, vytvorte posýpku a vmiešajte žĺtok.
  • Spracujte hladké, nelepivé cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte aspoň 30 – 45 minút odpočinúť v chladničke.
  • Potom cesto vyvaľkajte na plát hrubý asi 3 – 4 mm a pomocou formičky vykrajujte stromčeky.
  • Preneste ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 8 – 10 minút pri teplote 170 °C.

Príprava pistáciového krému

  • Zahrejte smotanu na šľahanie tesne pod bod varu a prelejte ju bielou čokoládou.
  • Nechajte chvíľu stáť, aby čokoláda zmäkla, a potom miešajte, kým nevznikne hladký ganache krém.
  • Do ešte teplej zmesi vmiešajte pistáciové maslo, zmäknuté maslo a najemno nasekané pistácie.
  • Hotový krém prekryte strečovou fóliou a dajte aspoň na hodinu vychladiť do chladničky.
  • Po vychladení vyšľahajte do hladkého krému.

Kompletizácia a zdobenie

  • Vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu s trochou kokosového oleja.
  • Polovicu upečených stromčekov namáčajte v čokoláde a kým čokoláda stuhne, posypte ich nasekanými pistáciami a kúskami lyofilizovaných malín.
  • Následne zlepujte jednotlivé stromčeky pripraveným krémom.
  • Prebytočný krém na okrajoch stromčekov pomocou noža odstráňte, aby sa zachoval ich tvar.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!