Choď späť
+ porcií

Recept: Najlepší pistáciový cheesecake

Nepečený pistáciový cheesecake plný chuti a jemného čerstvého syra? Máme pre vás jednoduchý recept, ktorému neodoláte.
Čas prípravy45 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska, zdravá výživa
Kľúčové slovo: pistáciová torta, pistáciový cheesecake, torta z pistácií
Servings: 1 torta

Ingredience

Korpus

  • 250 – 300 g maslových sušienok
  • 100 g ozpusteného masla

Pistáciový krém

  • 200 g mascarpone
  • 200 g čerstvého tvarohu
  • 200 g čerstvého syra (lučina, philadelphia)
  • 150 g pistáciového masla
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrsť nasekaných pistácií
  • čakankový sirup (podľa chuti)
  • šťava z 1 citróna

Na ozdobu

  • nasekané pistácie
  • čerstvé čučoriedky
  • pistáciové maslo

Pokyny

Korpus

  • Rozmixujte sušienky na jemný prášok a pridajte k nim rozpustené maslo. Premiešajte.
  • Zmes rozprestrite na dno tortovej formy a lyžicou ju dôkladne utlačte, aby bol korpus pevný, a to vrátane strán formy, aby dobre držal krém.
  • Dajte korpus vychladiť do chladničky, aby stuhol.

Krém

  • V mise vyšľahajte všetky mliečne zložky, tvaroh, mascarpone aj čerstvý syr, kým nebude zmes hladká a krémová.
  • Postupne pridávajte pistáciové maslo, čakankový sirup, vanilkový extrakt a šťavu z citróna.
  • Nakoniec do krému vmiešajte nadrobno nasekané pistácie, aby sa rovnomerne rozložili.

Kompletácie a zdobenie

  • Do stuhnutého a vychladeného korpusu rovnomerne naneste pistáciový krém a uhlaďte ho.
  • Ozdobte nasekanými pistáciami, pistáciovým maslom a čerstvými čučoriedkami.
  • Dajte cheesecake do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby stuhol, a potom ho môžete servírovať.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!