Choď späť
Tlačiť
Obrázok receptu
–
+
porcií
Menšie
Normálne
Väčšie
Vytlačiť recept
Recept: Najlepší pistáciový cheesecake
Nepečený pistáciový cheesecake plný chuti a jemného čerstvého syra? Máme pre vás jednoduchý recept, ktorému neodoláte.
Čas prípravy
45
minút
min
Celkový čas
45
minút
min
Samozrejme:
Dezert
Kuchyňa:
vegetariánska, zdravá výživa
Kľúčové slovo:
pistáciová torta, pistáciový cheesecake, torta z pistácií
Servings:
1
torta
Ingredience
Korpus
250 – 300
g
maslových sušienok
100
g
ozpusteného masla
Pistáciový krém
200
g
mascarpone
200
g
čerstvého tvarohu
200
g
čerstvého syra
(lučina, philadelphia)
150
g
pistáciového masla
1
ČL
vanilkového extraktu
1
hrsť
nasekaných pistácií
čakankový sirup
(podľa chuti)
šťava z 1 citróna
Na ozdobu
nasekané pistácie
čerstvé čučoriedky
pistáciové maslo
Pokyny
Korpus
Rozmixujte sušienky na jemný prášok a pridajte k nim rozpustené maslo. Premiešajte.
Zmes rozprestrite na dno tortovej formy a lyžicou ju dôkladne utlačte, aby bol korpus pevný, a to vrátane strán formy, aby dobre držal krém.
Dajte korpus vychladiť do chladničky, aby stuhol.
Krém
V mise vyšľahajte všetky mliečne zložky, tvaroh, mascarpone aj čerstvý syr, kým nebude zmes hladká a krémová.
Postupne pridávajte pistáciové maslo, čakankový sirup, vanilkový extrakt a šťavu z citróna.
Nakoniec do krému vmiešajte nadrobno nasekané pistácie, aby sa rovnomerne rozložili.
Kompletácie a zdobenie
Do stuhnutého a vychladeného korpusu rovnomerne naneste pistáciový krém a uhlaďte ho.
Ozdobte nasekanými pistáciami, pistáciovým maslom a čerstvými čučoriedkami.
Dajte cheesecake do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby stuhol, a potom ho môžete servírovať.
Vyskúšali ste tento recept?
Spomeňte
@WPRecipeMaker
alebo označte
#wprecipemaker
!