Vyšľahajte vajíčka, žĺtky, cukor a citrónovú kôru do hustej peny. Ak chcete použiť čerstvý nastrúhaný zázvor, zapracujte ho do peny.
Zmiešajte múku, kypriaci prášok a mletý zázvor.
Všetko spolu zapracujte, aby vzniklo vláčne cesto.
Takmer tekuté cesto prikryte a nechajte odpočívať hodinu pri izbovej teplote. Ak máte možnosť, nechajte ho cez noc v chladničke.
Ak je cesto po odpočinku stále príliš tekuté a nedá sa vyváľať, pridajte trochu múky.
Cesto rozdeľte na menšie časti a z každej vyvaľkajte plát hrubý približne 0,5 cm. Pri vaľkaní ho často podsypávajte múkou.
Vykrojte jednotlivé zázvorníky a rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechajte ich na plechu schnúť pri izbovej teplote asi 3 hodiny, prípadne cez noc v chladnejšej miestnosti.
Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 8 minút, kým sa zázvorníky nenafúknu a nezačnú ružovieť.
Upečené a vychladnuté zázvorníky naskladajte do papierovej krabice a nechajte ich odležať, aby zmäkli.