Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.64 z 11 hlasů

Recept na zdravý slivkový koláč (vegánsky, bez laktózy)

Ak sa vám v záhradke urodilo veľké množstvo sliviek, vyskúšajte náš zdravý vegánsky recept na slivkový koláč. Hoci neobsahuje ani štipku cukru, tak sa po ňom u nás vždy okamžite zapráši. Výnimočnú chuť mu dáva tajná ingrediencia, a to arašidové maslo.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia1 hodina 30 minút
Celkový čas1 hodina 40 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: koláč ze švestek, švestkový koláč
Servings: 1 koláč

Ingredience

Cesto

  • 1 a 1/4 hrnčeka špaldovej múky
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • 6 lyžíc studenej vody
  • štipka soli

Náplň

Posyp

  • mandľové lupienky

Pokyny

  • Rúru predhrejeme na 190 °C.
  • Múku zmiešame so štipkou soli, kokosovým olejom a postupne pridávame lyžice vody, kým nevypracujeme cesto.
  • Ak je konzistencia lepivá, dáme cesto na 10 – 15 minút do chladničky.
  • Cesto vyvaľkáme a preložíme do koláčovej formy.
  • Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 – 12 minút pri teplote 190 °C.
  • Koláčové cesto vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  • Slivky očistíme, vykôstkujeme a prepolíme.
  • Polovice sliviek zmiešame s arašidovým maslom, škoricou a vanilkovým extraktom.
  • Slivkovú zmes preložíme na základ koláča a posypeme mandľami.
  • Pečieme 50 – 60 minút pri teplote 190 °C.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!