Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.34 z 12 hlasů

Recept na zdravé medové perníčky

Vyskúšajte osvedčený recept na perníčky, ktorý je rýchly a jednoduchý. Cesto na perníčky krásne vonia po mede, dobre sa s ním pracuje a hotové perníčky sú hneď mäkké a vynikajúce.
Celkový čas1 hodina
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: zdravá výživa
Kľúčové slovo: vánoční perníčky
Servings: 1 plech

Ingredience

  • 70 g celozrnnej špaldovej múky
  • 30 g jemne mletej celozrnnej ražnej múky
  • 60 g vlašských orechov (rozomletých)
  • 3 – 4 lyžice medu
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica bielka
  • 1 lyžica kvalitného olivového oleja
  • 1 lyžica perníkového korenia alebo zmes mletého korenia (škorica, koriander, klinček, badián, aníz, fenikel)
  • rozšľahané vajce na potretie
  • sezam/polené mandle na ozdobu

Pokyny

  • Rúru si predhrejeme na 170 °C.
  • Z ingrediencií vypracujeme cesto.
  • Dáme do chladničky oddýchnuť na 10 – 20 minút a vyvaľkáme.
  • Vykrojíme perníčky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Potrieme vajíčkom a ozdobíme mandľami a sezamom alebo upečieme a zdobíme až po upečení cukrovou polevou.
  • Pečieme pri teplote 170 °C približne 7 – 10 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!