Recept na zdravé medové perníčky
Vyskúšajte osvedčený recept na perníčky, ktorý je rýchly a jednoduchý. Cesto na perníčky krásne vonia po mede, dobre sa s ním pracuje a hotové perníčky sú hneď mäkké a vynikajúce.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: zdravá výživa
Kľúčové slovo: vánoční perníčky
Servings: 1 plech
70 g celozrnnej špaldovej múky 30 g jemne mletej celozrnnej ražnej múky 60 g vlašských orechov (rozomletých) 3 – 4 lyžice medu štipka soli 1 žĺtok 1 lyžica bielka 1 lyžica kvalitného olivového oleja 1 lyžica perníkového korenia alebo zmes mletého korenia (škorica, koriander, klinček, badián, aníz, fenikel) rozšľahané vajce na potretie sezam/polené mandle na ozdobu
Rúru si predhrejeme na 170 °C.
Z ingrediencií vypracujeme cesto.
Dáme do chladničky oddýchnuť na 10 – 20 minút a vyvaľkáme.
Vykrojíme perníčky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme vajíčkom a ozdobíme mandľami a sezamom alebo upečieme a zdobíme až po upečení cukrovou polevou.
Pečieme pri teplote 170 °C približne 7 – 10 minút.