Najprv si nechajte povoliť Alsan (alebo maslo) pri izbovej teplote.
Do väčšej misy pripravte hladkú celozrnnú špaldovú múku, pridajte Alsan (alebo maslo, ak nie ste vegáni), javorový sirup (alebo pšeničný), štipku soli a vypracujte hladké cesto.
Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske alebo medzi dvoma papiermi na pečenie na plát hrubý približne 5 mm. Použite obľúbené formičky na vykrajovanie a do každého druhého koláčika vykrojte stredový otvor, aby bolo vidieť džem.
Medzitým predhrejte rúru na 150 °C a pečte 5 – 10 minút podľa hrúbky cesta.
Linecké koláčiky nechajte vychladnúť a odležať. Druhý deň ich natrite džemom a spojte tak, aby džem v stredovom otvore takmer vytekal.