Choď späť
+ porcií

Recept na zdravé linecké koláčiky

Luxusné linecké koláčiky zo špaldovej múky, bez vajíčok a bez cukru. Zdravé vegánske koláčiky, ktoré chutia úplne božsky.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia1 minútu
Celkový čas1 hodina 10 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegánska
Kľúčové slovo: linecké, linecké koláčiky, linecké vianočné pečivo
Servings: 2 plechy

Ingredience

  • 500 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 250 g margarínu Alsan (alebo masla)
  • 4 lyžice javorového sirupu
  • štipka soli

Pokyny

  • Najprv si nechajte povoliť Alsan (alebo maslo) pri izbovej teplote.
  • Do väčšej misy pripravte hladkú celozrnnú špaldovú múku, pridajte Alsan (alebo maslo, ak nie ste vegáni), javorový sirup (alebo pšeničný), štipku soli a vypracujte hladké cesto.
  • Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
  • Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske alebo medzi dvoma papiermi na pečenie na plát hrubý približne 5 mm. Použite obľúbené formičky na vykrajovanie a do každého druhého koláčika vykrojte stredový otvor, aby bolo vidieť džem.
  • Medzitým predhrejte rúru na 150 °C a pečte 5 – 10 minút podľa hrúbky cesta.
  • Linecké koláčiky nechajte vychladnúť a odležať. Druhý deň ich natrite džemom a spojte tak, aby džem v stredovom otvore takmer vytekal.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!