Vegánske či vegetariánske burgery môžete síce kúpiť hotové v obchode, ale ich cena bude úplne niekde inde, než keď si ich doma vyrobíte z fazule, červenej repy a ovsených vločiek, zeleninou, guacamole a kečupom alebo omáčkou, ktorú máte radi. Ako prílohu môžete zvoliť šalát, hranolčeky alebo pečenú tekvicu.
Pridajte korenie, paradajkovú pastu a tamari omáčku.
Pridajte nastrúhanú červenú repu a 2 – 3 minúty restujte.
Rozmixujte v mixéri na jemný prášok vlašské orechy spolu s ovsenými vločkami, potom pridajte fazuľu a zmes z červenej repy. Premiešajte.
Ak nie ste vegáni, pridajte vajíčko.
Vypracujte zmes.
Teraz vytvarujte burgery a buď ich dajte na papier na pečenie a pečte 10 – 15 minút pri teplote 220 °C, alebo ich orestujte na panvici 5 – 7 minút z každej strany.
Podávajte v žemliach potretých kečupom či inou omáčkou a vašou obľúbenou zeleninou (šalát, uhorka, cibuľa, paradajka, avokádo).