Choď späť
+ porcií
Veganský burger
Vytlačiť recept
5 z 4 hlasů

Recept na vegánske burgery z červenej repy

Vegánske či vegetariánske burgery môžete síce kúpiť hotové v obchode, ale ich cena bude úplne niekde inde, než keď si ich doma vyrobíte z fazule, červenej repy a ovsených vločiek, zeleninou, guacamole a kečupom alebo omáčkou, ktorú máte radi. Ako prílohu môžete zvoliť šalát, hranolčeky alebo pečenú tekvicu.
Čas prípravy45 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas1 hodina 15 minút
Samozrejme: Hlavný chod, Obed
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: burger, řepný burger, řepový burger, veganský burger
Servings: 4 burgery

Ingredience

  • 200 g malej čerstvej červenej repy (olúpanej a nastrúhanej)
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1/2 šálky vlašských alebo iných orechov
  • 250 g fazúľ
  • 1 červená cibuľa
  • 2 stúčiky cesnaku
  • 1 lžička rasce
  • 2 lyžičky sušených byliniek (alebo hrsť čerstvých)
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice tamari omáčky

Na podávanie

  • burgerové žemle
  • zeleninový šalát, avokádo, paradajky, uhorka, červená cibuľa
  • hranolčky/pečená tekvica/americké zemiaky

Pokyny

  • Orestujte cibuľu a cesnak.
  • Pridajte korenie, paradajkovú pastu a tamari omáčku.
  • Pridajte nastrúhanú červenú repu a 2 – 3 minúty restujte.
  • Rozmixujte v mixéri na jemný prášok vlašské orechy spolu s ovsenými vločkami, potom pridajte fazuľu a zmes z červenej repy. Premiešajte.
  • Ak nie ste vegáni, pridajte vajíčko.
  • Vypracujte zmes.
  • Teraz vytvarujte burgery a buď ich dajte na papier na pečenie a pečte 10 – 15 minút pri teplote 220 °C, alebo ich orestujte na panvici 5 – 7 minút z každej strany.
  • Podávajte v žemliach potretých kečupom či inou omáčkou a vašou obľúbenou zeleninou (šalát, uhorka, cibuľa, paradajka, avokádo).
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!