Poznáte vegánsky šalát Bún Chảy? Je plný čerstvej zeleniny, tofu a servíruje sa s arašidmi. Je zdravý a pripravíte ho doslova do 30 minút. Čo naň budete potrebovať?
Čas prípravy20 minútmin
Čas varenia10 minútmin
Celkový čas30 minútmin
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: ázijská, vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: bun chai, bun chay
Servings: 2porcie
Ingredience
1balenieryžových rezancov
1balenienaturálneho alebo marinovaného tofu
2mrkvy
1uhorku
1šálkanasekaného koriandra
1šálkanasekanej thajskej bazalky
1hrsťpražených arašidov
Zálievka
1/4šálkyryžového octu
3lyžicelimetkovej šťavy
1 – 3lyžicekokosového cukru (podľa chuti)
2lyžicesójovej omáčky
1strúčikprelisovaného cesnaku
1 – 2čili papričky
1lyžicavody
Pokyny
Najprv si nakrájame uhorku a mrkvu na jemné plátky. Ma nakrájanie možno použiť špiralizér.
Potom si pripravíme zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií.
Orestujeme si tofu na kokosovom oleji tak, aby bolo chrumkavé zo všetkých strán. Na dosiahnutie lepšej chuti môžeme pri restovaní pridať do oleja 1 – 2 lyžice zálievky.
Dáme variť ryžové rezance podľa pokynov na balení.
Ryžové rezance zlejeme a prepláchneme studenou vodou.
Ryžové rezance dáme do misky, naukladáme na ne zeleninu, bylinky a arašidy. Podávame so zálievkou.