Choď späť
+ porcií
Bun Chay
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Recept na vegánske Bún Chay

Poznáte vegánsky šalát Bún Chảy? Je plný čerstvej zeleniny, tofu a servíruje sa s arašidmi. Je zdravý a pripravíte ho doslova do 30 minút. Čo naň budete potrebovať?
Čas prípravy20 minút
Čas varenia10 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: ázijská, vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: bun chai, bun chay
Servings: 2 porcie

Ingredience

  • 1 balenie ryžových rezancov
  • 1 balenie naturálneho alebo marinovaného tofu
  • 2 mrkvy
  • 1 uhorku
  • 1 šálka nasekaného koriandra
  • 1 šálka nasekanej thajskej bazalky
  • 1 hrsť pražených arašidov

Zálievka

  • 1/4 šálky ryžového octu
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 – 3 lyžice kokosového cukru (podľa chuti)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • 1 – 2 čili papričky
  • 1 lyžica vody

Pokyny

  • Najprv si nakrájame uhorku a mrkvu na jemné plátky. Ma nakrájanie možno použiť špiralizér.
  • Potom si pripravíme zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií.
  • Orestujeme si tofu na kokosovom oleji tak, aby bolo chrumkavé zo všetkých strán. Na dosiahnutie lepšej chuti môžeme pri restovaní pridať do oleja 1 – 2 lyžice zálievky.
  • Dáme variť ryžové rezance podľa pokynov na balení.
  • Ryžové rezance zlejeme a prepláchneme studenou vodou.
  • Ryžové rezance dáme do misky, naukladáme na ne zeleninu, bylinky a arašidy. Podávame so zálievkou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!