Recept na tradičný vianočný punč z červeného vína 
Máte chuť na tradičný vianočný punč plný voňavého korenia, dobrého vína a ovocia? Urobte si domáci vianočný punč, ktorý podľa nášho receptu zvládne každý a zahreje vás v chladných zimných dňoch. 
Čas prípravy 5 minút   min 
Čas varenia 15 minút   min 
Celkový čas 20 minút   min 
 
Samozrejme:  Drinks 
Kuchyňa:  česká 
Kľúčové slovo:  vianočný punč 
 
Servings:  4  poháre 
500  ml  sladkého alebo polosladkého červeného vína 100  ml  rumu 450   ml  vody 5 – 7  klinčekov 2  celé škorice 2  badiány 1  hrsť  hrozienok 1  citrón 2  pomaranče čerstvé ovocie na ozdobu cukor alebo med podľa chuti  
Namočte hrozienka do rumu aspoň hodinu vopred. 
Vytlačte šťavu z citróna a pomarančov a priveďte ju do varu. 
Pridajte pripravené korenie, červené víno a vodu. 
Len čo sa zmes začne opäť variť, vypnite plameň. 
Pridajte rum a doslaďte cukrom alebo medom podľa chuti. 
Podávajte s hrozienkami, čerstvým a sušeným ovocím.