Choď späť
+ porcií

Recept na tradičný vianočný punč z červeného vína

Máte chuť na tradičný vianočný punč plný voňavého korenia, dobrého vína a ovocia? Urobte si domáci vianočný punč, ktorý podľa nášho receptu zvládne každý a zahreje vás v chladných zimných dňoch.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia15 minút
Celkový čas20 minút
Samozrejme: Drinks
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: vianočný punč
Servings: 4 poháre

Ingredience

  • 500 ml sladkého alebo polosladkého červeného vína
  • 100 ml rumu
  • 450 ml vody
  • 5 – 7 klinčekov
  • 2 celé škorice
  • 2 badiány
  • 1 hrsť hrozienok
  • 1 citrón
  • 2 pomaranče
  • čerstvé ovocie na ozdobu
  • cukor alebo med podľa chuti

Pokyny

  • Namočte hrozienka do rumu aspoň hodinu vopred.
  • Vytlačte šťavu z citróna a pomarančov a priveďte ju do varu.
  • Pridajte pripravené korenie, červené víno a vodu.
  • Len čo sa zmes začne opäť variť, vypnite plameň.
  • Pridajte rum a doslaďte cukrom alebo medom podľa chuti.
  • Podávajte s hrozienkami, čerstvým a sušeným ovocím.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!