Recept na tradičný vianočný punč z červeného vína
Máte chuť na tradičný vianočný punč plný voňavého korenia, dobrého vína a ovocia? Urobte si domáci vianočný punč, ktorý podľa nášho receptu zvládne každý a zahreje vás v chladných zimných dňoch.
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 15 minút min
Celkový čas 20 minút min
Samozrejme: Drinks
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: vianočný punč
Servings: 4 poháre
500 ml sladkého alebo polosladkého červeného vína 100 ml rumu 450 ml vody 5 – 7 klinčekov 2 celé škorice 2 badiány 1 hrsť hrozienok 1 citrón 2 pomaranče čerstvé ovocie na ozdobu cukor alebo med podľa chuti
Namočte hrozienka do rumu aspoň hodinu vopred.
Vytlačte šťavu z citróna a pomarančov a priveďte ju do varu.
Pridajte pripravené korenie, červené víno a vodu.
Len čo sa zmes začne opäť variť, vypnite plameň.
Pridajte rum a doslaďte cukrom alebo medom podľa chuti.
Podávajte s hrozienkami, čerstvým a sušeným ovocím.