Choď späť

Recept na sicílsku pistáciovú omáčku na cestoviny

Dnes si spoločne pripravíme jednoduchú omáčku, ktorú máte hotovú za pár minút a skvele sa hodí k akýmkoľvek cestovinám.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Servings: 0

Ingredience

Pokyny

  • Priveďte do varu hrniec osolenej vody.
  • Medzitým nakrájajte cibuľu a v kuchynskom robote rozomeľte pistácie na drobné kúsky, nie však na úplne jemný prášok.
  • Do vody pridajte cestoviny a uvarte ich podľa návodu na obale.
  • Zatiaľ čo sa cestoviny varia, začnite s prípravou omáčky. Na stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a smažte ju, kým nezosklovatie, nemala by však zhnednúť.
  • Pridajte pistácie a olej. Miešaním by ste mali dosiahnuť konzistenciu podobnú paste. Za stáleho miešania varte na strednom plameni asi minútu, pričom dávajte pozor, aby pistácie nezhnedli.
  • Pridajte smotanu, miešajte, kým sa nezahreje. Potom ju stiahnite z ohňa. Pridajte štipku drveného červeného korenia, čierne korenie a veľa soli podľa chuti.
  • Keď sú cestoviny al dente, dobre ich zlejte a potom ich pridajte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa obalili, a ihneď podávajte s veľkým množstvom čerstvo nastrúhaného parmezánu (alebo jeho vegánskou alternatívou).
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!