Priveďte do varu hrniec osolenej vody.
Medzitým nakrájajte cibuľu a v kuchynskom robote rozomeľte pistácie na drobné kúsky, nie však na úplne jemný prášok.
Do vody pridajte cestoviny a uvarte ich podľa návodu na obale.
Zatiaľ čo sa cestoviny varia, začnite s prípravou omáčky. Na stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a smažte ju, kým nezosklovatie, nemala by však zhnednúť.
Pridajte pistácie a olej. Miešaním by ste mali dosiahnuť konzistenciu podobnú paste. Za stáleho miešania varte na strednom plameni asi minútu, pričom dávajte pozor, aby pistácie nezhnedli.
Pridajte smotanu, miešajte, kým sa nezahreje. Potom ju stiahnite z ohňa. Pridajte štipku drveného červeného korenia, čierne korenie a veľa soli podľa chuti.
Keď sú cestoviny al dente, dobre ich zlejte a potom ich pridajte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa obalili, a ihneď podávajte s veľkým množstvom čerstvo nastrúhaného parmezánu (alebo jeho vegánskou alternatívou).