Choď späť
Vytlačiť recept
4.80 z 10 hlasů

Recept na pekanovú ovsenú kašu cez noc

Letný variant ovsenej kaše, ktorú si určite zamilujete.❤️ Je ideálna, ak sa ráno nechcete trápiť s prípravou jedla. Večer si pripravíte lahodné zdravé raňajky plné proteínov a zdravých tukov, ktoré zasýtia na celé dopoludnie.☺️
Čas prípravy30 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Servings: 0

Ingredience

  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1/2 hrnčeka mlieka podľa vašej preferencie
  • 1/4 hrnčeka gréckeho alebo sójového jogurtu
  • 1 lyžica chia semienok
  • 1 lyžica sladidla (med alebo javorový sirup)
  • 1/4 lyžice vanilkového extraktu

Zmes na dochutenie

  • 1/4 šálky nakrájaných jabĺk
  • 1 lyžica nasekaných pekanových orechov
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1/4 lyžice mletej škorice

Pokyny

  • Do pohára nasypte vločky, chia semienka a všetky suché dochucujúce prísady na základ, pridajte jogurt a mlieko a ostatné tekuté prísady.
  • Pohár pevne uzavrite viečkom a pretraste, aby sa ingrediencie premiešali.
  • Ovocie nakrájajte na drobné kocky, dajte do misky, premiešajte s javorovým sirupom a mletou škoricou.
  • Zmes môžete vmiešať do základu, prípadne ju dať iba na vrch. Potom pohár uzavrite a uložte do chladničky, kde vydrží až tri dni.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!