Recept na pekanovú ovsenú kašu cez noc
Letný variant ovsenej kaše, ktorú si určite zamilujete.❤️ Je ideálna, ak sa ráno nechcete trápiť s prípravou jedla. Večer si pripravíte lahodné zdravé raňajky plné proteínov a zdravých tukov, ktoré zasýtia na celé dopoludnie.☺️
Čas prípravy 30 minút min
Celkový čas 30 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Servings: 0
1/2 hrnčeka ovsených vločiek 1/2 hrnčeka mlieka podľa vašej preferencie 1/4 hrnčeka gréckeho alebo sójového jogurtu 1 lyžica chia semienok 1 lyžica sladidla (med alebo javorový sirup) 1/4 lyžice vanilkového extraktu Zmes na dochutenie 1/4 šálky nakrájaných jabĺk 1 lyžica nasekaných pekanových orechov 2 lyžice javorového sirupu 1/4 lyžice mletej škorice
Do pohára nasypte vločky, chia semienka a všetky suché dochucujúce prísady na základ, pridajte jogurt a mlieko a ostatné tekuté prísady.
Pohár pevne uzavrite viečkom a pretraste, aby sa ingrediencie premiešali.
Ovocie nakrájajte na drobné kocky, dajte do misky, premiešajte s javorovým sirupom a mletou škoricou.
Zmes môžete vmiešať do základu, prípadne ju dať iba na vrch. Potom pohár uzavrite a uložte do chladničky, kde vydrží až tri dni.