Predhrejte rúru na 220 °C a pripravte si formičky na muffiny, vložte do nich papierové košíčky alebo ich vymastite trochou kokosového oleja.
Zmiešajte suché ingrediencie: Vo veľkej mise zmiešajte 2 hrnčeky múky, 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku, 2 čajové lyžičky škorice, 2 čajové lyžičky sušeného zázvoru, 1/2 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška, 1/2 čajovej lyžičky mletých klinčekov a 1/2 čajovej lyžičky soli. Dobre premiešajte.
Zmiešajte mokré ingrediencie: V ďalšej mise zmiešajte 1/2 hrnčeka kokosového oleja, 1/2 hrnčeka trstinového cukru (alebo použite 1/4 hrnčeka pre zdravšiu verziu, prípadne nahraďte 2 – 3 polievkovými lyžicami javorového či čakankového sirupu), 2 vajcia, 2 hrnčeky tekvicového pyré a 1/4 hrnčeka kokosového mlieka. Dobre premiešajte.
Pridanie orechov: 1/4 hrnčeka drvených pekanových orechov vmiešajte do cesta.
Rozdeľte cesto do pripravených formičiek na muffiny, každý košíček naplňte zhruba z dvoch tretín.
Pečte v predhriatej rúre pri teplote 220 °C približne 5 minút, potom ďalších 15 minút pri teplote 175 °C.
Muffiny nechajte vychladnúť a môžete ich podávať alebo dozdobiť ako cupcaky napríklad kešu polevou. Odkaz na recept nájdete v článku.