Choď späť
+ porcií
Recept na zdravé mrkvové muffiny
Vytlačiť recept
4 z 1 hlasu

Recept na najlepšie mrkvové muffiny: Zdravé a chutné

Ak milujete mrkvovú tortu, tieto mrkvové muffiny si určite zamilujete. Sú jednoduché na prípravu, a ak sa snažíte stravovať zdravo, môžete namiesto cukru použiť stéviu či iné sladidlo. Pri používaní sladkých jabĺčok je možné cukor vynechať úplne.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia25 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: anglická
Kľúčové slovo: mrkvové muffiny, muffiny s jablky, zdravé muffiny, zdravé pečení
Servings: 5

Ingredience

  • 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru či iného sladidla
  • 2 ČL jedlej sódy
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL škorice
  • 1/4 ČL mletého muškátového orieška
  • 1/8 ČL mletých klinčekov
  • 1/4 ČL kóšer soli
  • 1 šálka olivového či mandľového oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 3 stredné mrkvy (nastrúhané)
  • 2 nastrúhané sladké jablká strednej veľkosti
  • 1 šálka nahrubo nasekaných pekanových orechov (alebo vlašských orechov)
  • 1/4 šálky strúhaného kokosu

Čo budete potrebovať na kešu polevu

  • 1/2 šálky naturálnych kešu orechov (namočených v horúcej vode 1 hodinu alebo studenej vode 6 – 8 hodín)
  • 1/2 šálky kokosového mlieka z plechovky
  • 3 – 4 PL javorového sirupu
  • 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1/4 ČJ citrónovej kôry
  • 1 – 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 lyžičku čistého vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky morskej soli

Pokyny

Ako na prípravu muffinov:

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, jedlú sódu, prášok do pečiva, škoricu, muškátový oriešok, klinčeky a soľ.
  • Vmiešame olej a vajcia, mrkvu, jablká, pekanové orechy a kokos.
  • Do formičiek na muffiny nalejte cesto, tak aby ich naplnilo do ¾. Ak nemáte silikónové formičky, je potrebné ich predtým vymazať olejom.
  • Pečte ich približne 20 – 25 minút.

Ako pripraviť kešu polevu:

  • Namočené kešu orechy sceďte a rozmixujte s ostatnými ingredienciami do hladka.
  • Ochutnajte a dochuťte citrónom, vanilkovým extraktom a javorovým sirupom podľa chuti.
  • Prelejte polevu do strednej misy (s priestorom na miešanie/ šľahanie) a prikryte. Vložte do mrazničky a nechajte v mrazničke 2 – 4 hodiny, kým nebude poleva dostatočne tuhá.
  • Potom ju vyberte, premiešajte a môžete s ňou ozdobiť mrkvové muffiny.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!