Recept na najlepšie mrkvové muffiny: Zdravé a chutné
Ak milujete mrkvovú tortu, tieto mrkvové muffiny si určite zamilujete. Sú jednoduché na prípravu, a ak sa snažíte stravovať zdravo, môžete namiesto cukru použiť stéviu či iné sladidlo. Pri používaní sladkých jabĺčok je možné cukor vynechať úplne.
Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, jedlú sódu, prášok do pečiva, škoricu, muškátový oriešok, klinčeky a soľ.
Vmiešame olej a vajcia, mrkvu, jablká, pekanové orechy a kokos.
Do formičiek na muffiny nalejte cesto, tak aby ich naplnilo do ¾. Ak nemáte silikónové formičky, je potrebné ich predtým vymazať olejom.
Pečte ich približne 20 – 25 minút.
Ako pripraviť kešu polevu:
Namočené kešu orechy sceďte a rozmixujte s ostatnými ingredienciami do hladka.
Ochutnajte a dochuťte citrónom, vanilkovým extraktom a javorovým sirupom podľa chuti.
Prelejte polevu do strednej misy (s priestorom na miešanie/ šľahanie) a prikryte. Vložte do mrazničky a nechajte v mrazničke 2 – 4 hodiny, kým nebude poleva dostatočne tuhá.
Potom ju vyberte, premiešajte a môžete s ňou ozdobiť mrkvové muffiny.