Recept na jednoduché gnocchi s krémovou omáčkou
Dokonalý taliansky gastronomický zážitok.
Čas prípravy5 minút min
Čas varenia20 minút min
Celkový čas25 minút min
Servings: 4 porcie
- 1 a 1/2 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 500 g vákuovo balených zeleninových gnocchi
- 1/2 šálky smotany na šľahanie alebo rastlinnej smotany
- 1/2 šálky bazalkového pesta
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- paradajky a parmezán na ozdobu
V hlbokej panvici varte gnocchi vo vývare 2 až 3 minúty. Ak sa gnocchi lepia na dno panvice, znížte trochu teplotu.
Do panvice nalejte smotanu, pridajte syr, pesto a znížte teplotu na stredne nízku.
Pokračujte vo varení gnocchi v smotanovej omáčke, kým omáčka nezhustne – asi 3 až 4 minúty.
Gnocchi podávame s parmezánom a paradajkami.