Choď späť
+ porcií

Recept na fazuľovú polievku z fazule mungo

Jednoduchá, rýchla a hlavne zdravá fazuľová polievka z fazule mungo.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia45 minút
Samozrejme: Polievka
Kuchyňa: indická
Kľúčové slovo: fazuľová polievka, fazuľová polievka mungo, mungo polievka
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 1 hrnček suchých fazúľ mungo
  • 1,5 litra vývaru (používame zeleninový)
  • 1 PL kokosového či olivového oleja
  • 1 – 2 cibule
  • 1 PL tahini
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL rímskej rasce
  • 1/2 ČL červenej papriky
  • 1 čili paprička (voliteľné)
  • morská soľ
  • šťava z limetky

Pokyny

  • Fazule mungo zalejte vodou a nechajte ich nasiaknuť aspoň dve hodiny, ideálne cez noc.
  • V strednom hrnci sa na oleji orestujte cibuľu, pridajte cesnak a korenie a restujte približne minútu.
  • Pridajte fazule, čili papričku, soľ, vývar a tahini. Priveďte do varu a varte 45 minút.
  • Dochuťte soľou a šťavou z limetky.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!