Recept na fazuľovú polievku z fazule mungo
Jednoduchá, rýchla a hlavne zdravá fazuľová polievka z fazule mungo.
Čas prípravy20 minút min
Čas varenia45 minút min
Samozrejme: Polievka
Kuchyňa: indická
Kľúčové slovo: fazuľová polievka, fazuľová polievka mungo, mungo polievka
Servings: 4 porcie
- 1 hrnček suchých fazúľ mungo
- 1,5 litra vývaru (používame zeleninový)
- 1 PL kokosového či olivového oleja
- 1 – 2 cibule
- 1 PL tahini
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL kurkumy
- 1/2 ČL rímskej rasce
- 1/2 ČL červenej papriky
- 1 čili paprička (voliteľné)
- morská soľ
- šťava z limetky
Fazule mungo zalejte vodou a nechajte ich nasiaknuť aspoň dve hodiny, ideálne cez noc.
V strednom hrnci sa na oleji orestujte cibuľu, pridajte cesnak a korenie a restujte približne minútu.
Pridajte fazule, čili papričku, soľ, vývar a tahini. Priveďte do varu a varte 45 minút.
Dochuťte soľou a šťavou z limetky.