Recept na banánové lievance bez múky z ovsených vločiek
Tieto bezlepkové banánové lievance sú jednoduché na prípravu, chutia skvele a sú ideálnymi raňajkami po rannom tréningu, pretože obsahujú zdravé sacharidy a 12 g bielkovín na porciu.
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 30 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: banánové lívance, banánové lívanečky
Servings: 4 porcie
2 zrelé banány 2 vajcia 1/2 šálky mandľového alebo ovseného mlieka 1 lyžička vanilkového extraktu 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek 2 lyžičky prášku do pečiva 1/2 lyžičky mletej škorice 1/4 lyžičky soli
Všetky ingrediencie rozmixujeme vo výkonnom mixéri do hladkého cesta. Nechajte cesto odležať v mixéri, zatiaľ čo budete rozohrievať panvicu.
Ľahko potrite panvicu kokosovým olejom, maslom alebo olivovým olejom a dajte na strednú teplotu.
Lievance pečte do zlatista.
Lievance sú vynikajúce samotné, ale my ich máme najradšej s čakankovým či javorovým sirupom.
Tip: Ak hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu. (Začnite na strednom plameni a potom znižujte teplotu na nižší plameň.)