Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.69 z 16 hlasů

Recept na banánové lievance bez múky z ovsených vločiek

Tieto bezlepkové banánové lievance sú jednoduché na prípravu, chutia skvele a sú ideálnymi raňajkami po rannom tréningu, pretože obsahujú zdravé sacharidy a 12 g bielkovín na porciu.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: banánové lívance, banánové lívanečky
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 2 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mandľového alebo ovseného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky soli

Pokyny

  • Všetky ingrediencie rozmixujeme vo výkonnom mixéri do hladkého cesta. Nechajte cesto odležať v mixéri, zatiaľ čo budete rozohrievať panvicu.
  • Ľahko potrite panvicu kokosovým olejom, maslom alebo olivovým olejom a dajte na strednú teplotu.
  • Lievance pečte do zlatista.
  • Lievance sú vynikajúce samotné, ale my ich máme najradšej s čakankovým či javorovým sirupom.
  • Tip: Ak hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu. (Začnite na strednom plameni a potom znižujte teplotu na nižší plameň.)
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!