Recept: Luxusný a rýchly orechový koláč
Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na koláč plný orechov a kokosu? Náš luxusný orechový koláč je skvelým dezertom aj desiatou.
Čas prípravy10 minút min
Čas varenia35 minút min
Celkový čas45 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: orechový koláč
Servings: 1 plech
- 230 g cukru
- 3 vajcia
- 350 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok
- 150 g vlašských orechov (mletých)
- 50 g lieskových orechov (mletých)
- 50 g kokosu
- 250 ml mlieka
- 200 g kokosového oleja
V mise vyšľahajte z bielkov tuhý sneh.
V druhej mise zmiešajte cukor so žĺtkami a vyšľahajte ich do svetlej krémovej peny.
K pene postupne pridajte múku, kypriaci prášok, mleté orechy, kokos, olej a mlieko.
Nakoniec ručne vmiešajte sneh z bielkov.
Cesto nalejte na vymastený plech a pečte pri teplote 185 °C približne 35 minút.
Upečený koláč môžete ozdobiť práškovým cukrom, čokoládovou polevou alebo posypať orechmi.